Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

Βάφλες κολοκυθιού



Μια διαφορετική βάφλα.

Χρησιμοποιώντας τα υλικά που έχω δώσει παρακάτω για τους κολοκυθοκεφτέδες μπορούμε να κάνουμε αυτές τις πεντανόστιμες αλμυρές βάφλες.
Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα μας την αλείφουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα μας. Μόλις ψηθεί είναι έτοιμη
Αν θέλουμε μπορούμε να τη σερβίρουμε αλειμμένη με τυρί κρέμα ή και τριμμένο τυράκι.
Με αυτό τον τρόπο γλιτώνουμε την περίσσεια λαδιού που έχουν τα τηγανιτά.

Κολοκυθοκεφτέδες


Ένα νόστιμο καλοκαιρινό ορεκτικό με δικές μου παραλλαγές.
Εύκολοι, γρήγοροι,νόστιμοι.

Υλικά:

  • 1 κολοκύθι τριμμένο
  • 1 πατάτα ωμή τριμμένη
  • 1 καρότο ωμό τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη
  • λίγο σκόρδο λιωμένο
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ελάχιστο αλάτι,πιπέρι
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει για να γίνει ένας χυλός
  • Μπόλικο ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά να πετύχουμε ένα χυλό ούτε πολύ πηχτό ούτε νερουλό.
  2. Τηγανίζουμε κουταλιά κουταλιά σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο
  3. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

Άλλο ένα βραβείο!!!!



"ΕΝΑ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟ BLOG"


Με αυτό το βραβείο με τίμησαν: για άλλη μια φορά η αγαπητή ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ , τα κορίτσια απο τις Συνταγές της καρδιάς, η αγαπητή μου φίλη mama, και τα παιδιά από ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΑΣ Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου!!! Και μένα αυτά τα μικρά πραγματάκια με κάνουν να χαίρομαι σαν μικρό παιδάκι!!!

Το βραβείο αυτό συνοδεύεται και από κάποιους κανόνες οι οποίοι είναι οι εξής:


1.Δεχτείτε αυτό το βραβείο, αναρτήστε το στο blog σας, μαζί με το όνομα του ατόμου που σας βράβευσε, και το λινκ στο blog.

2. Απονείμετε το βραβείο αυτό σε άλλα 15 αξιαγάπητα blogs.
Θυμηθείτε να επικοινωνήσετε με τους bloggers και να τους
ενημερώσετε ότι τους επιλέξατε για αυτό το βραβείο.

Έτσι με τη σειρά μου πρέπει και εγώ να απονείμω το βραβείο σε άλλα 15 αξιαγάπητα blogs. Ομολογώ για άλλη μια φορά πολύ δύσκολη επιλογή ας με συγχωρήσουν οι φίλοι γιατί είναι όλοι αξιαγάπητοι.

1. Πρώτα, πρώτα θα το δώσω στον άντρα μου και στα ΑνθρωποΣκαλίσματά του με πολλή πολλή αγάπη!!!
2. Στην αγαπημένη μου φιλενάδα Εύη που μαγειρΕύη εκπληκτικά!!!
3. Στον φίλο Θάνο και το υπέροχο blog του ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily
4. Στα συμπατριωτάκια μου που συνεχώς μας ταξιδεύουν όμορφα ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΑΣ
5. Στην κ. Αχτίδα και τον κ. Δημήτρη που οι δυο τους στην κουζίνα μαγερειρεύουν τόσο νόστιμα!!!
6. Στο blog Η αλήθεια στα ψέμματα να ναι πάντα καλά, να μας προβληματίζει.
7. Στην κουζίνα του Στράτου που πάντα μας μαγειρεύει κάτι νόστιμο.
8. Στο una cucina που μας εκπλήσει με τα όμορφα πιάτα του.
9.Στην αγαπητή πουαντερί που πάντα είναι πρόθυμη να βοηθήσει.
10.Στο Bournova΄s family γιατί λατρεύω αυτές τις δυο ζουζούνες!!!
11. Στο cookthebook και στις νοστιμιές του.
12. Στο Μπορμπότσαλο για να το καλοσωρίσω πάλι.
13. Στο cookanfeed
14.Στο πλεκτό εγκώμιο και στις δημιουργίες του.
15. Στις Συνταγές της Ασπρούλας.

Να με συγχωρείτε όσοι ξέχασα αλλά είμαστε τόσοι πολλοί μακάρι να μπορούσα να το στείλω σε όλους!!!

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009

Γλυκό κουταλιού κεράσι



Επειδή το καλοκαιράκι μπήκε για τα καλά, και εδώ στο νησί το καλοκαιράκι μας κάνει πολυάσχολους, αυτές τις μέρες λόγω υποχρεώσεων δεν πολυμπαίνω , είπα να σας τρατάρω ένα γλυκάκι, έτσι για να σας γλυκαίνω όσους μπαίνετε στο blog μου.

Υλικά:

  • 1 κιλό κεράσια (πετροκέρασα)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 200 γραμμ. νεράκι
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους με το ειδικό εργαλείο.
  2. Για να γίνουν τραγανά μπορούμε να τα βάλουμε για 1 ώρα σε ασβεστόνερο ( 2 κουταλιές της σούπας ασβέστη σβησμένο διαλυμένο σε 2 λίτρα νερό, και περασμένο από λεπτό τουλπάνι) μετά το ασβεστόνερο θέλουν πολύ καλό πλύσιμο.
  3. Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν και να δέσει πολύ καλά το σιρόπι.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού μισοκρυώσει ρίχνουμε μέσα τα καλά στραγγισμένα κεράσια.
  5. Βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει ξαφρίζοντας το, και προς το τέλος ρίχνουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού.
  6. Το αφήνουμε όλη νύχτα και αν το πρωί μας φαίνεται αραιό το σιροπάκι το ξαναβράζουμε για να δέσει καλά.

Λίγα μυστικά ακόμη

Για να δούμε αν έδεσε το γλυκό μας παίρνουμε λίγο απ το σιρόπι με ένα κουταλάκι και αφήνουμε σταγόνες πάνω σε ένα πιατάκι, αν η τελευταία σταγόνα απ το κουταλάκι που θα πέσει στο πιάτο στέκεται χωρίς να απλώνει τότε το γλυκό μας είναι έτοιμο και πρέπει να το αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Το μυστικό για επιτυχημένο γλυκό είναι να βρίσκεσαι διαρκώς πάνω από την κατσαρόλα όσο δένει για να το παρακολουθείς.

Τι πιο όμορφο κέρασμα από μια κουταλιά σπιτικό γλυκό του κουταλιού φτιαγμένο με μεράκι από τα χεράκια μας και ένα δροσερό ποτήρι νεράκι.
Κοπιάστε φιλαράκια μου. Καλό καλοκαίρι σε όλους μας!!! :)

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009

Βάφλες




Υλικά:

  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κούπες γάλα
  • 2 αυγά χωρισμένα κρόκος-ασπράδι
  • 1 1/2 κ.γλ baking powder
  • 2 -3 κ.σούπας ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κούπα λιωμένη μαργαρίνη
  • Μερέντα, παγωτό, μερμαλέδα,τριμμένο μπισκότο ή ότι άλλο μας αρέσει.

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα
  2. Ανακατεύουμε στο μίξερ όλα τα υλικά μας και στο τέλος με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την μαρέγκα.
  3. Προθερμαίνουμε την ειδική συσκευή για βάφλες και ρίχνουμε μια γεμάτη κουτάλα σερβιρίσματος σούπας (η ποσότητα διαφέρει από συσκευή σε συσκευή, θα το δείτε μόνοι σας)
  4. Ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης της συσκευής μας
  5. Όπως είναι ζεστές τις αλείφουμε με μερέντα και από πάνω παγωτό ή ότι άλλο μας αρέσει.
  6. Εγώ καμιά φορά τις τρώω και αλμυρές με τυράκι.

Κυριακή, 7 Ιουνίου 2009

Σάμαλι



Ως λάτρης των σιροπιαστών δεν θα μπορούσε να λείπει αυτό το γλυκάκι από το blog μου.

Υλικά:

  • 500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 750 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κ.γλ σόδα
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κ.γλ μαστίχα σκόνη
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • βούτυρο για να αλείψουμε το πυρέξ μας (25*35)

Για το σιρόπι:

1 κιλό ζάχαρη
3 1/2 κούπες νερό
φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη.
  2. Διαλύουμε τη σόδα στο νερό και τη προσθέτουμε στο μείγμα γιαούρτι-ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε τη μαστίχα και το ξύσμα.
  4. Σιγά σιγά ρίχνουμε το σιμιγδάλι για να μη μας σβολιάσει.
  5. Βουτυρώνουμε το πυρέξ με αρκετό βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
  7. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα υλικά του σιροπιού για 7-8 λεπτά περίπου και περιχύνουμε το γλυκό μας μόλις το βγάλουμε κουταλιά κουταλιά με το σιρόπι.
  8. Το αφήνουμε να κρυώσει και να ρουφήξει το σιρόπι.
Λίγα ακόμη μυστικά:
Όταν κρυώσει το σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μη μας στεγνώσει.

Σερβίρεται επίσης τώρα το καλοκαιράκι και με παγωτάκι.


Τη συνταγή αυτή μου την έχει δώσει η φίλη μου Βάσω στην οποία έκαμα κάποιες μικρές επεμβάσεις. Την ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτή την υπέροχη συνταγούλα.

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2009

Βραβείο φαντασίας και τα ΚουΖινοσκαλίσματα!!!!!



Σήμερα έλαβα αυτό το βραβείο εις τριπλούν και έχω χαρεί πάρα πολύ!!!
Το ένα το έλαβα από τα κορίτσια των συνταγών της καρδιάς
και τις ευχαριστώ από καρδίας να ναι πάντα καλά και να νοστιμίζουν τη ζωή μας.
Το δεύτερο από τη Γαστεροπληξ που την ευχαριστώ πολύ και εύχομαι πάντα να μας κερνάς τα πιάτα σου που είναι πάντα με αγάπη και μεράκι. Και το τρίτο από την αγαπημένη μου φίλη Εύη που μαγειρεύουμε πολλές φορές παρεούλα(εξ αποστάσεως) και ας μας χωρίζουν κάποια ναυτικά μίλια:)
Το βραβείο λέει:
Γράψε 5 πράγματα που σου αρέσουν σε ό,τι καλλιτεχνικό/δημιουργικό κάνεις. Τι σε εμπνέει να φτιάχνεις χειροποίητα δώρα;
Στείλε το βραβείο σε 5 bloggers
.

1. Η μαγειρική είναι πάθος!!!το πιο πικάντικο πάθος!!!!και αυτό με έφερε κοντά σε ανθρώπους που έχουν και αυτοί το ίδιο πάθος και έτσι έκανα φιλαράκια που μπορώ να μοιράζομαι μαζί τους το ίδιο πάθος.
2. Μου αρέσει να δημιουργώ στην κουζίνα γιατί έτσι εκτονώνω ότι θετικό ή αρνητικό νοιώθω.
3.Με τα δημιουργήματα μου εκδηλώνω την αγάπη μου στην οικογένεια μου και τους φίλους μου.
4.Είμαι εξαιρετικά λιχούδα και μου αρέσει να απολαμβάνω το καλό φαγητό και γλυκό.
5. Και όπως πολύ σωστά είπαν τα κορίτσια στις Συνταγές της καρδιάς η μαγειρική είναι τέχνη και μεράκι.

Με τη σειρά μου και εγώ πρέπει να το δώσω σε άλλους 5 blogges (δύσκολη επιλογή) οπότε με χαρά θα το προσφέρω:
  • Στη φίλη μου Γεωργία στο cupcakemania που πάντα με εκπλήσσει με τις υπέροχες δημιουργίες της.
  • Στη φίλη μου Εύη που μαγειρεύει με αγάπη και μεράκι.
  • Στη φίλη Νίκη στην Κουζίνα της mama για τις σκέτη γλύκα δημιουργίες της.
  • Στην Κ. Αχτίδα και κ. Δημήτρη που οι δυό τους στην κουζίνα μοιράζονται μαζί μας με τόση αγάπη τις νοστιμίες τους.
  • Στο μονοπάτι μας που τόσο όμορφα μας ταξιδεύουν κάθε φορά.

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin