Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Αλάδωτο γλυκάκι με σιμιγδάλι και κακάο


Ένα σούπερ εύκολο και γρήγορο νηστίσιμο γλυκάκι μας δίνει σήμερα η φίλη Αδαμαντία. Γιατί και η νηστεία θέλει τη γλύκα της.

Υλικά:

  •  7 ποτήρια νερό
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 βανιλιες
  • ινδική καρύδα
  • κανέλα
  • 6 κ.σ.κακάο

  Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό,τη ζάχαρη,το σιμιγδάλι και τη βανίλια,ανακατεύουμε μέχρι να δέσει..
  2. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ένα πυρέξ.
  3. Στο υπόλοιπο ρίχνουμε το κακάο και το βάζουμε σιγά σιγά επάνω από το λευκό μείγμα,πασπαλίζουμε αν θέλουμε με καρύδα ή κανέλα ή και με τα δυο.  
Είναι αρκετά νόστιμο και μας βγάζει και από τις δυσκοίλιες της νηστείας!
Καλή επιτυχία!
Αδαμαντία


Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Μαρμελάδα πορτοκάλι~μανταρίνι


Μια υπέροχη αρωματική μαρμελάδα με ολόκληρα κομμάτια φρούτου.


Υλικά:

  • 4-5 πορτοκάλια
  • 4-5 μανταρίνια
  • Ζάχαρη όσο το βάρος των φρούτων  μείον 200 γραμμάρια.

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα φρούτα μας μέχρι να πάρουν 2-3 βράσεις. Αδειάζουμε το νερό προσθέτουμε άλλο και ξαναβράζουμε.
  2. Ξαναπετάμε το νερό και βάζουμε φρέσκο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 4-5 φορές ώσπου δοκιμάζοντας τη φλούδα ενός πορτοκαλιού να έχει ξεπικρίσει.
  3. Στραγγίζουμε καλά τα φρούτα μας και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Κόβουμε σε κομματάκια ολόκληρα τα φρούτα αφαιρώντας τα κουκούτσια και βάζουμε σε κατσαρολίτσα.
  5. Ζυγίζουμε τα φρούτα και προσθέτουμε ζάχαρη όση είναι τα φρούτα μείον 200 γραμ. λιγότερη.
  6. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας. Αν χρησιμοποιείτε το ειδικό θερμόμετρο να έρθει στους 105 βαθμούς.
  7. Φυλάσσουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Λίγα ακόμη μυστικά:

Αν δεν σας αρέσουν τα κομμάτια φρούτου στη μαρμελάδα σας μπορείτε αφού στραγγίσετε τα βρασμένα πορτοκάλια να τα περάσετε στο μούλτι και μετά να συνεχίσετε την διαδικασία.

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Σνίτσελ ρολλά με πέστο πληγούρι και σάλτσα τυριών



Μια συνταγή της καλής μου φίλης Αδαμαντίας . Μιας χρυσοχέρας στην κουζίνα που αγαπάει τη μαγειρική όσο και εγώ και που θέλει πάντα να ευχαριστεί με τον καλύτερο τρόπο τους συγγενείς και τα φιλαράκια της. Αυτή τη συνταγούλα ήθελα  καιρό θέλω να ανεβάσω αλλά  λόγω έλειψης χρόνου δεν τα κατάφερνα. Θα μου πείτε πειρασμός λόγω νηστείας. Κρατήστε τη στα υπ όψιν και σίγουρα θα σας ενθουσιάσει Την ευχαριστώ επίσης και για την τόσο λαχταριστή φωτογραφία της.


Υλικά:

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 6 Σνίτελ
  • 3 Φέτες τυρί του τόστ κομμένα στη μέση
  • 1 μπαλίτσα μοτσαρέλα κομμένη σε 6 κομμάτια
  • 6 κουταλάκια γλυκού σάλτσα πέστο βασιλικού
  • 12 λουκανικάκια Φρανκφούρτης κομμένα στη μέση

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
  • 2 Αυγά
  • 1/2φλυτζάνι γάλα
  • 1 ποτήρι αλεύρι
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑ
  • Λίγο ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ
  • 50gr κρέμα γάλακτος
  • 100gr γάλα φρέσκο
  • 100gr φέτα100gr γιαούρτι ή ανθότυρο
  • 100gr κίτρινα τυριά(οτι έχουμε σπίτι)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ
  • Πληγούρι

Εκτέλεση: 

 ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  1. Αλοίφουμε το κάθε σνίτσελ εσωτερικά με μια κουταλιά πέστο,μετα βαζουμε μια απο τις κομμένες φέτες κίτρινου τυριού,απο πάνω 4 κομματάκια λουκάνικακια και τέλος ενα κομμάτι απο την κομμένη μοτσαρέλα.
  2. Τυλίγουμε το σνίτσελ ρολλάκι και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες,γύρω γύρω και στα πλαινά κι έτσι δεν φευγεί τιποτα στο ψήσιμο.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
  1. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα,προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι
  2. Σε ένα πιατο βάζουμε το σιμιγδάλι
  3. Και σε ένα άλλο το αλεύρι
  4. Βουτάμε τα σνίτσελ στο αλεύρι,στο αυγό και τέλος στο σιμιγδάλι.
  5. Βάζουμε λίγο λαδάκι σε ενα τηγάνι και βάζουμε τα σνίτελ μέχρι να κάνουν μια κρούστα γύρω γύρω.
  6. Τα βάζουμε σε ενα ταψί,ρίχνουμε πάλι λιγάκι ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βάθμους για 40 λεπτά περίπου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ
  1. Τρίβουμε τα τυριά και τα βάζουμε ολα μαζί σε ένα κατσαρολάκι,ανακατέβουμε με σύρμα να μην κολλήσει,χαμηλώνουμε την φωτια και αφήνουμε να βράζει για 7 λεπτακια περίπου
  2. .Σβήνουμε και ώσπου να σερβίρουμε θα δέσει κι αλλο.
Το πληγούρι το βράζουμε όπως το ρύζι για πιλάφι 1 πρός 3 και αφού το βράσουμε το βάζουμε στο ταψί απο τα σνίτσελ και παίρνει απίθανη γεύση απο το λαδάκι τους!

Αδαμαντία

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin