Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Μπουγάτσα με κρέμα

Μπουγάτσα με υπέροχη αφράτη κρέμα!!!

Υλικά:

  • 2 φύλλα σφολιάτας ή 1 πακέτο φύλλο κρούστας (Εγώ χρησιμοποίησα σφολιάτα)
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό περίπου 200 γραμμάρια
  • 2 κ.σ corn flour
  • 1.250 ml γάλα φρέσκο
  • 2 βανίλιες
  • 3 κ.σ φρέσκο βούτυρο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • Βούτυρο έξτρα αν χρησιμοποιήσετε φύλλα κρούστας για να τα αλείψετε ενδιάμεσα.
  • Ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε το γάλα αφού κρατήσουμε 1/4 της κούπας για να διαλύσουμε το corn flour, να πάρει βράση μαζί με τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε ανακατεύοντας ζωηρά το σιμιγδάλι και προσθέτουμε και το γάλα που έχουμε διαλύσει το corn flour.
  3. Ρίχνουμε μέσα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και σκεπάζουμε με μεμβράνη μέχρι να κρυώσει.
  5. Απλώνουμε στο ταψί μας το ένα φύλλο σφολιάτας ή τα μισά φύλλα κρούστας αφού τα αλείψουμε ενδιάμεσα με λιωμένου βούτυρο
  6. Ρίχνουμε στη μέση την κρύα κρέμα
  7. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας ή τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας
  8. Χαράζουμε την μπουγάτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσει.
  9. Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με μπόλικη κανελοζάχαρη.

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

Μπισκοτάκια πρέσας


Μοσχομυριστά αφράτα μπισκοτάκια πρέσας

Υλικά:

  • 250 γραμ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1 βανίλια
  • 500 γραμ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει
  2. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια
  3. Χτυπάμε το μείγμα πολύ καλά να αφρατέψει
  4. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά μαζί με μία κουταλιά της σούπας αλεύρι μαζί με κάθε αυγό 
  5. Σιγά σιγά προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το baking.
  6. Βάζουμε το αλεύρι με προσοχή ώστε να πετύχουμε ένα μείγμα ούτε πολύ σφιχτό ούτε πολύ μαλακό γι αυτό το λόγο μετά τα 470 γραμ αλεύρι ρίχνουμε με προσοχή ώστε να πετύχουμε την κατάλληλη υφή.
  7. Βάζουμε το μείγμα στην πρέσα μπισκότων με το σχήμα που θέλουμε να φτιάξουμε
  8. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας
  9. Πιέζουμε την πρέσα πάνω στη λαδόκολλα και πιέζουμε το έμβολο ώστε να βγει η ζύμη, περιμένουμε λίγο ώστε να πέσει το σχηματισμένο μπισκότο στο ταψί
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160-170 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.
  11. Αν θέλουμε μόλις κρυώσουν τα ενώνουμε ανά δύο με μαρμελάδα ενδιάμεσα και τα βουτάμε σε κουβερτούρα λιωμένη.

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Σπαγγέτι αλά πουτανέσκα


Αν σας αρέσουν τα καυτερά δοκιμάστε αυτή την υπέροχη εκδοχή μακαρονάδας. Μπορείτε να την φτιάξετε πολύ καυτερή ή πιο ήπια και για αυτούς που δεν τους αρέσουν τα καυτερά μπορούν να παραλείψουν τις πιπερίτσες.

Υλικά:

  • 500 γραμ. σπαγγέτι ή ότι άλλο ζυμαρικό προτιμάτε
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα ελιές καλαμών ψιλοκομμένες
  • 2-3 κ.σ κάππαρη
  • 6-7 αντζούγιες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 καυτερές πιπεριές τσίλι
  • 1 κ.γλ πάπρικα γλυκιά
  • 2 κουτιά ντομάτα κονκασέ ή φρέσκια ντομάτα
  • 1/2 κ.γλ ζάχαρη
  • τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

Εκτέλεση:

  1. Τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι και στο σκόρδο στο ελαιόλαδο
  2. Προσθέτουμε τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά μας
  3. Αλάτι με προσοχή γιατί μπορεί να είναι αλμυρή λόγω των αντζούγιων και της κάπαρης
  4. Αν την θέλουμε καυτερή θα ψιλοκόψουμε μέσα τις πιπερίτσες διαφορετικά θα τις βάλουμε ολόκληρες και θα τις αφαιρέσουμε μετά.
  5. Βράζουμε τη σάλτσα μας για 10 λεπτά περίπου να δέσουν τα υλικά
  6. Βράζουμε το σπαγγέτι ανάλογα με τις οδηγίες βρασμού
  7. Και σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο τυράκι!!




Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

Ζαμπονοτυρόπιτα






Ζουμερή λαχταριστή ζαμπονοτυρόπιτα με σάλτσα ντομάτας και μανιτάρια.


Υλικά:

  • 2 φύλλα σφολιάτας εμπορίου ή σπιτική σφολιάτα
  • 12 φέτες τυρί gouda ή edam
  • 12 φέτες τυρί μοτσαρέλλα ή περίπου 1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλλα
  • κέτσαπ ή σπιτική σάλτσα
  • μανιτάρια σε φετούλες
  • 12 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα καπνιστή
Εκτέλεση:

  1. Παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και αλείφουμε το μισό με μια γενναία ποσότητα κέτσαπ
  2. Απλώνουμε τις 6 φέτες gouda μετά τις 6 φέτες ζαμπόν και από πάνω βάζουμε τις 6 φέτες μοτσαρέλλα και μανιτάρια σε φετούλες
  3. Διπλώνουμε το άλλο μισό της ζύμης πάνω απ τη γέμιση κλείνουμε καλά τις άκρες αφού τις βρέξουμε με λίγο νεράκι πρώτα, και το βάζουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
  4. Επαναλαμβάνουμε και με το άλλο φύλλο της σφολιάτας.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180-200 βαθμούς  μέχρι να ροδίσουν.


 


sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin