Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

Λαχανόρυζο με κιμά



Υλικά:


  • 500 γραμ. λάχανο χοντροκομμένα
  • 3 καρότα σε κύβους
  • 200 γραμ. κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο σε ροδέλες 
  • 2 κ.σ ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
  • 2 κούπες ρύζι νυχάκι


Εκτέλεση:


  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο τον κιμά, το κρεμμύδι, και το πράσο τα και σοτάρουμε
  2. Προσθέτουμε το λάχανο, τον άνηθο και τα καρότα και τα σοτάρουμε και αυτά ελαφρώς
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και 4-5 κούπες νερό και τον κύβο
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το λάχανο και τα καρότα μας
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι
  6. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 15 περίπου λεπτά μέχρι να πιει το ζουμάκι του αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νεράκι
  7. Κλείνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι να σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!!!!


Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Ρολάκια σφολιάτας με τυρί





Νόστιμα και γρήγορα ρολάκια σοφολιάτας με τυρί φέτα και ντομάτα, που μπορείτε να εμπλουτίσετε με ότι τραβάει η όρεξη σας.

Υλικά:
  • 1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
  • 2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε πολύ μικρά κυβάκια
  • 2 κούπες φέτα τυρί σε τρίμματα
  • ρίγανη
  • σκόνη σκόρδο
  • λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
  • Προαιρετικά: ψιλοκομμένο ζαμπόν, bakon, ελιές, πιπεριά ψιλοκομμένη, και ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας.

Εκτέλεση:


  1. Παίρνουμε το φύλλο της σφολιάτας και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  2. Στρώνουμε πάνω τα κυβάκια ντομάτας και το τυρί.
  3. Πασπαλίζουμε με τη σκόνη σκόρδο, και τη ρίγανη.
  4. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό προσεχτικά.
  5. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε φετάκια από το ρολό μας πάχους ενός δαχτύλου περίπου
  6. Στρώνουμε τα ρολάκια ξαπλωτά σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
  7. Επαναλαμβάνουμε και με το άλλο φύλλο την ίδια διαδικασία.


Λίγα μυστικά ακόμα

Οι ντομάτες που θα χρησιμοποιήσουμε καλό θα είναι να μην έχουν πολύ ζουμί, διαφορετικά αφού τις ψιλοκόψουμε τις στραγγίζουμε καλά πριν τις χρησιμοποιήσουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα τυριά εκτός της φέτας ακόμη και ροκφόρ. Επίσης μπορούμε να κάνουμε μίνι πιτσάκια με τον ίδιο τρόπο αν αντί για ελαιόλαδο αλείψουμε τη σφολιάτα με κέτσαπ βάλουμε τριμμένο gouda ή μοτσαρέλα ψιλοκομμένες πιπεριές και ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας. Είναι υπέροχη συνταγή για μπουφέ. Γίνονται ανάρπαστα!!!

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin