Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Τιραμισού παραλλαγή



Το παραδοσιακό τιραμισού περιέχει ένα σύντομο κατάλογο  συστατικών: μπισκότα δάχτυλο( μπισκότα σαβαγιάρ ), τους κρόκους, τη ζάχαρη, τον καφέ, το τυρί μασκαρπόνε και σκόνη κακάο. Στην αρχική συνταγή δεν υπάρχει ποτό ή ασπράδια αυγών. Ήταν για πρώτη φορά στην Ιταλία τη δεκαετία του 1960.
Το αρχικό σχήμα του γλυκού είναι στρογγυλό, αν και το σχήμα των μπισκότων ευνοεί τη χρήση ενός ορθογώνιου ή τετράγωνου σκεύους, διαδίδοντας την κλασική εικόνα »σε κεραμίδι". Ωστόσο, συχνά συναρμολογείται σε στρογγυλά γυάλινα σκεύη, σε διάφορα στρώματα, ή πυραμίδα. Σύγχρονες εκδόσεις έχουν, κατά κανόνα, την προσθήκη σαντιγί ή χτυπημένο αυγό, ή και τα δύο, σε συνδυασμό με την κρέμα μασκαρπόνε. Αυτό κάνει το πιάτο ελαφρύτερο, παχύ και foamy. Μεταξύ των πλέον κοινών αλκοολικός αλλαγές περιλαμβάνει την προσθήκη Marsala . Το κέικ τρώγεται συνήθως κρύο.
Μια άλλη παραλλαγή περιλαμβάνει την παρασκευή της κρέμας με αυγά τα οποία  θερμαίνονται για να αποστειρωθούν, Με την  πάροδο του χρόνου, αντικαταστάθηκαν μερικά από τα συστατικά, κυρίως καφέ, προέκυψε πολυάριθμες παραλλαγές όπως τιραμισού με σοκολάτα, αμαρέτο, μούρο, λεμόνι, φράουλα, ανανά, γιαούρτι, μπανάνα, σμέουρο, καρύδα, και ακόμη και μπύρα.
Πολυάριθμες παραλλαγές του Tiramisu υπάρχουν. Ορισμένοι μάγειροι χρησιμοποιούν άλλα κέικ ή γλυκά, yeasted ψωμιά, όπως panettone , στη θέση του ladyfingers. [12] Άλλα μείγματα τυριά που χρησιμοποιούνται, καθώς, κάποιοι που περιέχουν ωμά αυγά, και άλλα που δεν περιέχουν καθόλου αυγά. Κρασί Marsala μπορεί να προστεθεί με τη συνταγή, αλλά και άλλα ποτά συχνά αντικαθιστούν αυτό τόσο στον καφέ και το μείγμα τυριού, συμπεριλαμβανομένων σκούρο ρούμι, τη Μαδέρα , το λιμάνι , το κονιάκ , Μαλιμπού , ή ιρλανδική κρέμα και ιδιαίτερα του καφέ αρωματισμένο με λικέρ όπως Tia Μαρία και Kahlua .Disaronno είναι επίσης συχνά χρησιμοποιείται για να ενισχύσει τη γεύση τιραμισού.
Πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/Tiramisuhttps://en.wikipedia.org/wiki/Tiramisu
Επειδή όμως δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα των ωμών αυγών και επειδή το γνήσιο γλυκό απαιτεί δυνατό καφέ τύπου espresso που δεν έχω,  έκανα κι εγώ μια απ τις πολυάριθμες παραλλαγές αυτού του υπέροχου γλυκίσματος.

Υλικά:

  • 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
  • 2x(250 γρ) τυρί μασκαρπόνε
  • 400 ml κρέμα γάλακτος ή 1 φακελάκι garni σκόνη που το χτυπάμε με 200 ml φρέσκο κρύο γάλα
  • 4-5 κ.σ ζάχαρη άχνη
  • 350 ml ζεστό νερό
  • 50 ml γάλα εβαπορέ
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού κονιάκ ή ότι άλλο ποτό σας αρέσει μπορείτε να βάλετε Kahlua η Βaileys κλπ
  • 5 κ.γλ καφέ στιγμής 
  • τριμμένη κουβερτούρα
  • κακάο άγλυκο


Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να πήξει προσθέτοντας άχνη ζάχαρη αν βάλετε κρέμα γάλακτος θα χρειαστείτε παραπάνω απ την προτεινόμενη δοκιμάστε και βάλτε ανάλογα με το πόσο γλυκιά την θέλετε. Διαφορετικά χτυπήστε το garni με το απαιτούμενο γάλα και 4 κ,σ άχνη μέχρι να αφρατέψει 5 λεπτά περίπου.
  2. Προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας το mascarpone και χτυπάμε να αφρατέψει το μείγμα
  3. Φτιάχνουμε το μείγμα που θα βουτήξουμε τα μπισκότα. Διαλύουμε στο νερό τον καφέ και προσθέτουμε το γάλα και το κονιάκ ή το ποτό.
  4. Βουτάμε στιγμιαία τα μπισκότα ένα ένα στο μείγμα και τα αραδιάζουμε σε παραλληλόγραμμο πυρέξ δημιουργώντας μια στρώση
  5. Πάνω από τα σαβαγιάρ απλώνουμε την μισή από την κρέμα πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και κακάο κοσκινισμένο
  6. Βάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα αφού τα έχουμε βουτήξει στο μείγμα με το ποτό
  7. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα πασπαλίζουμε πάλι με τριμμένη κουβερτούρα και κακάο
  8. Βάζουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ ώστε να δέσουν τα υλικά και να νοτίσουν καλά τα μπισκότα.



2 σχόλια:

Swethapriya είπε...



These information really worth saying, i think you are master of the content and thank you so much sharing that valuable information and get new skills


Laser Root Canal Treatment In Chennai | Laser Teeth Whitening Dental Clinic in Chennai

Swethapriya είπε...


The way you have stated everything above is quite awesome. Keep blogging like this. Thanks a lot.

Laser Teeth Whitening Dental Clinic in Chennai

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin