
Είναι ένα διαφορετικό ρεβανί χωρίς σιρόπι και νηστίσιμο!
Υλικά:
* 1 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
* 1 πακέτο σιμιγδάλι χονδρό
* 1 κιλό ζάχαρη
* 1.150 ml νερό
* 400 ml σπορέλαιο
* 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
* 1 λεμόνι τον χυμό του
* λίγα αμύγδαλα και λίγη κανέλα
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε στην φωτιά το νερό, την ζάχαρη, το λεμόνι και το λάδι. Όταν πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας αρπάξει.
2. Όταν το σιμιγδάλι αρχίζει και ξεκολλάει από την κουτάλα το βγάζουμε απο την φωτιά.
3. Το βάζουμε σε ταψί και το κόβουμε σε ρόμβους, σε κάθε κομμάτι βάζουμε στο κέντρο ένα αμύγδαλο.
4. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
5. Τέλος, μόλις ψηθεί ρίχνουμε απο πάνω ζάχαρη και κανέλα.
Καλή επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή την είχα βρει σε ένα πολύ παλιό τετράδιο και τα υγρά υλικά τα είχανε μετρημένα σύμφωνα με ένα μπουκάλι της μπύρας, τα μέτρησα εγώ μετά και τα έβγαλα σε ml (γιαυτό δεν είναι στρογγυλεμένα ποσά).
Ευχαριστώ τη Βασούλα για την συνταγή και για την υπέροχη φώτο.
Αααααα! μου φαινεται θα κοψω τις βολτες απο σενα!
ΑπάντησηΔιαγραφήτα σαλια μου............
αυτο ειναι σπεσιαλιτε της αιτ/νιας,οπου και να πας θα το βρεις,το φτιαχνουν και σε γιορτες ακομη...εγω το αγνοουσα μεχρι που μετακομισα εδω...μαλιστα το λενε Η ρεβανι και όχι το ρεβανι
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα σάλια μας δεν λέτε τίποτα...Την συνταγή αυτή την έχω από την προγιαγιά μου την Μικρασιάτισσα δεν γνωρίζω την πηγή της (αν είναι όντως από εκεί) αλλά την φτιάχνουν πάρα πολύ στην Λευκάδα και σε ολόκληρη την Αιτ/νια (μιας και είμαι και εγώ από εκεί)!!! Η μέτρηση των υλικών είναι λίγο περίεργη (όχι στρογγυλοποιημένα) εξ' αιτίας ότι την είχε γραμμένη/μετρημένη σύμφωνα με μπουκάλι μπύρας, οπότε όταν την "μετέτρεψα" βγήκε έτσι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήH φωτό και μόνο με προκαλεί να το φτιάξω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω δοκιμάσει ραβανί χωρίς σιρόπι. Γίνεται σαν κέικ δηλαδή??
Καλεεεεε!!!! και εγω απο το Μεσολογγι ειμαι! απο το Πενταλοφο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκει την εχω φαει και εγω στην γιαγια μου αλλά με τα χρονια η συνταγη χαθηκε και η μαμα μου δεν την θυμαται, τωρα θα της κανω τριπλα χα!χα!
Όχι μοιάζει αρκετά στην υφή σαν τον χαλβά με σιμιγδάλι!!:) Να το δοκιμάσεις κάνε μισή δόση αυτή η δόση βγαίνει μπόλικη!! Καλή επιτυχία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλέεεεεεεε και εγώ Μεσολόγγι μένωωωωωωωωωω:Ο πωπωωωω βουνό με βουνό
ΑπάντησηΔιαγραφήαχααχαχαχαχαχαχαχαχχααχαχαχαχαχα
θα τους κάνει τρίπλα καλή λέμε:P
Ποσο μικρος ειναι ο κοσμος ε;!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρε πατριωτακι!!!!!!!!!!!!!!
Νόστιμο... αλλά μήπως διαλύεται εύκολα η σιμιγδαλένια του υφή με το σιρόπιασμα μιας και δεν έχει καθόλου αυγά;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σε βρίσκω,
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ καλώς ήρθες:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γλυκάκι αυτό δεν το σιροπιάζουμε απλώς το πασπαλίζουμε με κανελλοζάχαρη μόλις βγει από τον φούρνο.
Φιλιά!!
Και εμένα η καταγωγή μου απο Αιτωλ/νία είναι, Αγρίνιο και πάντα την έφτιαχνε η μάνα μου.Αλλά μία θεία την έφτιαχνε καλύτερα απο όλους αλλά ποτέ δεν είπε την συνταγή την πήρε μαζί της.Άυτή όμως μου φαίνεται πολύ καλή συνταγή και οι μετρήσεις με το μπουκάλι κάτι μου θυμίζουν.Η νοστιμιά της όλη είναι στην τραγανιστή επιφάνεια.Πω πω τι τα λέω μου τρέξανε τα σάλια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εμένα η καταγωγή μου απο Αιτωλ/νία είναι, Αγρίνιο και πάντα την έφτιαχνε η μάνα μου.Αλλά μία θεία την έφτιαχνε καλύτερα απο όλους αλλά ποτέ δεν είπε την συνταγή την πήρε μαζί της.Άυτή όμως μου φαίνεται πολύ καλή συνταγή και οι μετρήσεις με το μπουκάλι κάτι μου θυμίζουν.Η νοστιμιά της όλη είναι στην τραγανιστή επιφάνεια.Πω πω τι τα λέω μου τρέξανε τα σάλια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήSORRY αλλά μπήκα απο άλλο pc και καταχωρήθηκε αλλος blogger πρίν!
Την έκανε μια θεία μου από την Λευκάδα την έλεγε λαδοπτα. Και τα κομμάτια τα έλεγε φιλιά τρελενομε για αυτή την πίττα την κάνουν στης μεγάλες χαρές γάμους κλπ.
ΑπάντησηΔιαγραφή