.gif)
Μικρά ψωμάκια που τρώγονται σκέτα, με αλμυρή ή γλυκιά γέμιση
Υλικά:
- ½ φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
- 1 αυγό
- 1 φλ. μικρό του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ.σ ζάχαρη
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (400-500γρ.περίπου)
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το γάλα και τη μαγιά και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε το αυγό το αλάτι το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη ίσα που να κολλάει στα χέρια μας, και το ζυμώνουμε για 5 λεπτάκια περίπου.
- Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιασθεί σε όγκο.
- Πλάθουμε με λαδωμένα χέρια μικρές μπαλίτσες μεγέθους μανταρινιού τις βουτάμε προαιρετικά σε σουσάμι ή παπαρουνόσπορο, και τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί να χει απόσταση η μία από την άλλη.
- Σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν για 20 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου