
Υλικά:
- 3 μεγάλα σκουμπριά ή κολιοί
- 1/2 κεφάλι σκόρδο
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- χυμός από 1 1/2 λεμόνι
- φέτες λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1. Αφού καθαρίσουμε τα ψάρια μας τα αραδιάζουμε σε ταψάκι και τα χαρακώνουμε καθέτως στη μια τους πλευρά.
2. Βάζουμε στην κοιλιά του κάθε ψαριού από μία σκελίδα σκόρδο χοντροκομμένη.
3. Περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού και πασπαλίζουμε με τις χοντροκομμένες σκελίδες σκόρδου.
4. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε σε κάθε χαρακιά μια φετούλα κομμένη στη μέση, από λεμόνι.
5. Πασπαλίζουμε με ρίγανη περιχύνουμε με το ελαιόλαδο,και προσθέτουμε και μισή κούπα νεράκι.
.gif)
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς αέρα ή πάνω κάτω για 40 περίπου λεπτά.
.gif)
Λίγα ακόμη μυστικά: Αυτό το φαγητό μπορεί ακόμη να γίνει με γαύρο, σαρδέλα, ακόμη λακέρδα ή παλαμίδα.
Και λίγες χρήσιμες πληροφορίες για τη διατροφή μας:
- Tο ψάρι, λένε οι ειδικοί, είναι πλούσιο σε βιταμίνες (A, D, B3) και μέταλλα (νάτριο, ασβέστιο, φώσφορο).
- Eίναι η καλύτερη πηγή ζωικών πρωτεϊνών και απαραίτητων αμινοξέων.Δεν περιέχει κεκορεσμένα λιπίδια, ενώ είναι πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά οξέα της οικογένειας του λινολενικού οξέος (ω-3), που έχουν συνδεθεί με χαμηλή συχνότητα στεφανιαίας νόσου.
- Tο ψάρι είναι από τα τρόφιμα που συμπεριλαμβάνονται στο μοντέλο της μεσογειακής δίαιτας, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να καταναλώνεται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.
- Mαγειρεύεται πιο εύκολα και είναι πιο εύπεπτο από το κρέας.
Πηγή:http://www.incardiology.gr/odigies/psari_genika.htm
Αχ και να μπορουσα να βρω και δω μερικα...μια χαψια θα τα έκανα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο σπιτι μας τρωμε γενικα οτι βγαζει η θαλασσα εκτος απο φυκια χα!χα!
ΑπάντησηΔιαγραφήπαλια ομως δεν το ετρωγα το σκουμπρι γιατι το εβρισκα πολυ λιπαρο, απο τοτε ομως που το εφαγα ψητο στα καρβουνα αναθεωρησα.
Ειναι πολυ νοστιμο και ωφελιμο ψαρι.
Εγώ ... χαζεύω την διακοσμησή σου, πολύ όμορφη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΨητό μας αρέσει κι εμάς το σκουμπρί, αν και λιπαρό, είναι πολύ νόστιμο ψάρι!!
Αν σας πω κορίτσια στην εγκυμοσύνη με είχε πιάσει μανία με το σκουμπρί τα έτρωγα σχεδόν κάθε εβδομάδα απαραιτήτως!!! Και από τότε μου έμεινε και το τρώμε συχνά. Γίνεται ελαφρύ με το λεμονάκι στο φούρνο.
ΑπάντησηΔιαγραφήψαράκια και πάλι ψαράκια!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν είμαι ανώνυμη η γαστεροπληξ είμαι τα'παιξε ο blogger!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμο! Μπράβο, χάρηκα πολυ γιατί δεν είχα ξανακάνει σκουμπρί. Ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήSol81
Σήμερα τα φτιάξαμε με τη συνταγή σου Ελένη και τα απολαύσαμε!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το κανω αυριο!! Μου αρεσε αυτη η συνταγη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην ρίγανη στο τέλος γιατί πικρισε
ΑπάντησηΔιαγραφή