.gif)
Φρέσκα ψαράκια σε σάλτσα ντοματούλας στο φούρνο. Γρήγορο και νόστιμο.
Υλικά:
- 1 κιλό φρέσκοι κολιοί
- 3 κρεμμύδια σε ροδέλες
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαιντανό
- 5 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη ή 1 1/2 κουτί κονκασέ
- 2 ντομάτες σε ροδέλες
- αλάτι πιπέρι
- 1 κ.γλ.ζάχαρη
- 3/4 φλιτζ.ελαιόλαδο
- 1/2 φλ.λευκό κρασί
- 1/2 φλ. νερό.
1. Αφού καθαρίσουμε τα ψαράκια μας τα βάζουμε σε ένα πυρίμαχο ταψάκι.

2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ψιλοκομμένο μαιντανό, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε τη σαλτσούλα να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου.
.gif)
3. Περιχύνουμε την σάλτσα πάνω στα ψάρια, απλώνουμε από πάνω τις ροδέλες ντομάτας και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 190-200 βαθμοί για 45 λεπτά με 1 ωρίτσα περίπου, αν χρειαστεί του προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη.
.gif)
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτό το γρήγορο καλοκαιρινό φαγητό μπορεί να γίνει και με άλλα ψάρια σαρδέλες, γαύρο κ.α.
Αν θέλετε να γίνει πιο ελαφρύ παραλείψτε το κρασί και βάλτε λιγότερο λαδάκι θα γίνει εξίσου νόστιμο και πιο ελαφρύ.
Απο τα αγαπημένα μου φαγητά, το ξκάνω με πολλά είδη ψαριών μα ο κολιός είναι νομίζω το πιο προσιτό.Υπέροχο καλοκαιρινό γεύμα μου άνοιξες την όρεξη για να το κάνω.
ΑπάντησηΔιαγραφήAααααα, δεν πρόλαβα το πρώτο ψαράκι, μου το πήρε η Αχτιδούλα χα χα χα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο καλοκαιρινό φαγάκι. Και με φρέσκια ντοματούλα είναι μιαααμμμ!!
Φιλιά!!
Καλέ αφήστε μου ενα μεζεδάκι για το ουζo μου...:o)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια μας λετε αλλα, απο οτι βλεπω περνατε θαυμασια με τα ψαρακια και τα ουζακια σας, σειρα μου να ζηλεψω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαχτίδα είναι υπέροχο φαγάκι το αγαπάμε οικογενειακώς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλενα έχει μπόλικα πρόλαβες!!;P Φιλιά!!
mama βάλε εσύ το ουζάκι και σου ρχομαι με το ταψάκι!!!
beniko συμπατριώτη μου, άντε πλησιάζει ο καιρός να ρθείτε πάλι στο νησάκι μας?αλλιώς σου στέλνω μέζε!!! Φιλιά!!!
τα καλοκαιρινά φαγάκια κάνουν την εμφάνιση τους, και με μεράκι μαγειρεμένο το έχεις ελενίτσα, νομίζω στα βαριά ψαράκια ταιριάζει πολύ η ντομάτα, στον κολιό ιδιαίτερα, ,μιαμ, μιαμ, πρέπει να πάω για ψάρια!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓαστεροπληξ μου όντως τους ταιριάζει πολύ η ντοματούλα. Και να χεις και φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι και να οι βούτες!!!! Φιλιάααα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήMπράβο Ελενάκι μου για μια ακόμα φορά μας άνοιξες την όρεξη. Τέλεια τα ψαράκια σου. Φιλια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενη ερχόμαστε σε.. 54 μερες...στειλε καλυτερα λιγο μεζεδακι...
ΑπάντησηΔιαγραφήEυη μου φιλάκια πολλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήBenikos υπομονή θα περάσει ο καιρός γρήγορα. Θα σας στείλω πεσκέσι λοιπόν :P