
Μια παραλλαγή της γνωστής μπουγάτσας . Μια γρήγορη και εύκολη συνταγούλα χωρίς αυγά γι αυτούς που τα αποφεύγουν. Δεν υστερεί σε τίποτα από νοστιμιά απ την κανονική μπουγάτσα και τρώγεται ευχάριστα και την επόμενη ημέρα άμα τη ζεστάνουμε λίγο.
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας (14 φύλλα)
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- 2 κούπες νερό
- 1 βανίλια
- 1 πακέτο βιτάμ( 250 γραμ) ή μισό βιτάμ μισό βούτυρο γάλακτος για περισσότερο άρωμα.
- Άχνη ζάχαρη και κανέλλα.
Εκτέλεση:
1. Διπλώνουμε τα φύλλα σαν ακορντεόν και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε παραλληλόγραμο πιρέξ.
.jpg)
2. Λιώνουμε το βούτυρο και με κουτάλι περιχύνουμε τα φύλλα
.jpg)
3. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς αέρα για 20-30 λεπτά.
Διαλύουμε το γάλα με το νερό και προσθέτουμε τη βανίλια.
.jpg)
4. Μόλις τα φύλλα πάρουν χρώμα και ξεροψηθούν τα περιχύνουμε με το γάλα και ξαναβάζουμε στο φούρνο όπου συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20-30 λεπτά περίπου να αποροφιθεί το γάλα.
.jpg)
5. Πασπαλίζουμε μόλις χλιάνει με μπόλικη κανέλλα και άχνη ζάχαρη.
.jpg)
Λίγα ακόμη μυστικά:
Πρόσθεσα αφού αφαίρεσα πρώτα απ το βιτάμ, 2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο Ήπειρος, μου αρέσει πολύ το άρωμα που δίνει και το χρησιμοποιώ πάντα στα γλυκά που έχουν φύλλο.
Τρώγεται ευχάριστα και την επόμενη αν την βάλουμε για μισό λεπτάκι στο φούρνο μικροκυμάτων και μετά την πασπαλίσουμε με μπόλικη κανελλοζάχαρη.
Γρήγορη και εύκολη λύση για μπουγάτσα. Τέλεια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως πολύ γρήγορη και νόστιμη Αστεράκι:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ΤΕΛΕΙΑ γευση....αχ, τι μας κάνεις Ελενίτσα, Ελενάρα!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τη φτιάξω σήμερα κιόλας έχω ξαφνικές επισκέψεις και μου φαίνεται μια χαρά! Ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυάκι μου είχα λιγουρίτσες τι να κάνω :Ρ χιχιχιχι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛία μου να την κάνεις και περιμένω εντυπώσεις.
Elen μου, η μπουγάτσα είναι το απαραίτητο γλυκό που φτιάχνω πάντα στις 8 Νοέμβρη που γιορτάζει ο μπαμπάς μου. Την συγκεκριμμένη συνταγή την είχα ξεχάσει για να είμαι ειλικρινής, μου την θύμησες όμως στην κατάλληλη στιγμή! Ευχαριστώ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤη φτιαχνω οταν θελουμε γρηγορα κατι γλυκο και ομορφο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά τα γρήγορα έιναι που μας έχουν καταστρέψει.... Γρήγορα φτιάχνονται, γρήγορα τρώγονται και δυστυχώς γρήγορα κατσικώνονται και τα κιλά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια :)))))
κι εγώ πολύ συχνά φτιάχνω την τεμπελομπουγάτσα, όπως την λέω, συνήθως τις Κυριακές το πρωί που είμαστε όλοι στο σπίτι,
ΑπάντησηΔιαγραφήαλλά τέτοια ώρα που κάνω μπλογκοεπισκέψεις
τι παθαίιιιιιιινω !!!!
μου πήρε το μύτη το βούτυρο και η κανέλα, μπόλικη παρακαλώ
Τι καταπληκτική συνταγή!!!!! Και εύκολη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜοσχομύρισε! Τι καταπληκτική ιδέα είναι αυτή! Εύκολη και γρήγορη!
ΑπάντησηΔιαγραφή¨Ομορφη και ευκολη η συνταγη σου Ελένη, θα την τιμήσουμε δεοντος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστουμε πολυ, καλο σας βραδυ.
Ελενάκι η τεμπελομπουγάτσα δεν υστερεί σε τίποτα από νοστιμιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο βούτυρο Ηπειρος το χρησιμοποιώ κι εγώ συχνά σε γλυκά, δίνει εξαιρετικό άρωμα, έχεις δίκιο!
Φιλάκια, καλό βράδυ!
Betty του αρέσει του μπαμπά η μπουγατσούλα φαντάζομαι:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημιουργία είναι όντως ένα γλυκάκι για τις ξαφνικές μας λιγούρες!!!
Φιλιά Εύη μου!!!
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ το βράδυ πρέπει να αποφεύγουμε τέτοιοι είδους επισκέψεις. Μας βάζουν σε πειρασμούς!!!:Ρ
Πλεκτό εγκώμιο όντως εύκολη συνταγούλα και πολύ νόστιμη.
big mama όντως είναι καταπληκτική!!!
Benikos και εγώ σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Να είστε καλά πολλά φιλιά!!!
Ελενάκι είδες γεύση και άρωμα που δίνει το συγκεκριμένο βούτυρο? Χρησιμοποιώ πάντα λίγο στα γλυκάκια μου για άρωμα. Πολλά φιλιά!!!
πολυαγαπημένη συνταγή! την φτιάχνω και εγω συχνά ! παιρνω όπωσδήποτε κομμάτι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια