
Εύκολες, γρήγορες, νόστιμες πατατούλες που είναι μαλακές μέσα και τραγανές απ΄έξω.
Υλικά:
- πατάτες
- αλάτι
- λάδι
- ρίγανη( προαιρετικά)
- σκόρδο σε σκόνη( προαιρετικά)
- πάπρικα(προαιρετικά)
- Πιπέρι
- Και ότι άλλο μπαχαρικό σας αρέσει.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους ή κυδωνάτες
- Τις βράζουμε σε αλατισμένο νεράκι 5 λεπτά
- Εν τω μεταξύ σε ταψάκι αντικολλητικό ζεσταίνουμε λίγο λάδι όσο ο φούρνος προθερμαίνεται σε αέρα στους 180 βαθμούς.
- Μόλις βράσουν οι πατάτες τις βάζουμε στο ταψί με το καυτό λάδι ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και το αλατάκι και τις ανακατεύουμε
- Ψήνουμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα ανακατεύοντας τες που και που.
Γίνονται φανταστικές!!! Τέλειες για να συνοδεύσουμε κρέας. Με αυτή τη συνταγή κατήργησα τις τηγανητές πατάτες. Έτσι γλιτώνουμε και καμιά θερμίδα!!! Αυτή η υπέροχη συνταγή είναι της φίλης μου Γιάννας και την ευχαριστώ πολύ!!!
τελειες!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεγω σαν τεμπελουλα τις κανω στη χυτρα, και τις πασπαλιζω με λιγη φρυγανια, πριν τις βαλω στο φουρνο, για να κανουν κρουστα. οσες και αν κανω, δεν μενει τιποτα!!!!!!!!!
πολυ ωραιο ακουγεται Ελενη, και χωρις πολλα λαδια, θα το δοκιμασουμε.Πολλα φιλια στην πατριδα .
ΑπάντησηΔιαγραφήουάου!!! γιατί όμως να μπούμε στη διαδικασία του βρασμού αφού γίνονται κατευθείαν στο φούρνο σαν τηγανιτές αρκεί να μπουν σε πολύ δυνατό φούρνο για 15-20 λεπτά; ανάλογα με το πάχος τους; αν τεμπελιάσουμε να το κάνουμε δίχως κατσαρολικά!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι τια κάνω κι εγώ, αλλά χωρίς βράσιμο. Τέλεις είναι Έλεν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟυαου!!! Τι τέλεια συνταγή!! Θα είναι και πολύ ευγευστες με τόσα μυρωδικά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Ελενάκι, Τέλειες!!! Έτσι τις κάνω κι εγώ, μόνο που επειδή είμαι λίγο τεμπελούλα, τις βάζω κατευθείαν στο φούρνο.... καμμιά διαφορά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειες φαίνονται και πικαντικες....ενα πραγμα με άγχωσε το πλυσιμο του ταψιου χιχιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλευθερία μου ωραίο το κολπάκι με τη φρυγανιά θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλαράκια Βένια και Νίκο να το δοκιμάσετε, θα περιμένω εντυπώσεις. Πολλά φιλιά απ΄ την πατρίδα:)
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ τις φτιάχνω και χωρίς να τις βράσω πρώτα όταν τεμπελιάσω :Ρ βέβαια εκείνες είναι πιο ξεροψημένες αυτές εδώ είναι μαλακές μέσα και τραγανές απ έξω.
kiki ευχαριστώ πολύ !!
Πλεκτο Εγκωμιο όντως τα μπαχαρικά τις απογειώνουν και μπορούμε να προσθέσουμε διάφορα ανάλογα με τα γούστα μας.
Χρυσούλα μου και εγώ έτσι τις κάνω όταν βιάζομαι:Ρ άλλα όπως είπα και παραπάνω εγώ νοιώθω διαφορά. Μέσα είναι αφράτες και απ έξω σούπερ τραγανές!!! Δοκίμασε τες και έτσι.
pandora αν βάλεις αντικολλητικό ταψάκι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα δεν κολλάει καθόλου.
Πεντανόστιμες! Εγώ βάζω χαρτί αντικολλητικό στο ταψί για να γλυτώσω το καθάρισμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήδώσε μου πατάτες και ζυμαρικά και όχι δεν θα ακούσεις....αν έχουν και μπαχάρια μμμμμμμμμμμμ
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό απόγευμα
χχχχ
Μπράβο! Μια τέτοια συνταγή έψαχνα για πατάτες φούρνου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΨηφίζω την ιδέα της big mama για αντικολλητικό χαρτί στο ταψί...
Να είσαι καλά φίλη μου,
Καλο Σ/Κ
Με το βράσιμο η πατάτα "ανοίγει" και ρουφάει τη λαδορίγανη. Αν π.χ. έχει περισσεψει ζουμί από ψητό κρέας, μπορέιτε με αυτό να αντικαταστήσετε το λάδι
ΑπάντησηΔιαγραφή