Σελίδες

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Τραγανά τυροπιτάκια~λουκανικοπιτάκια με ζύμη κουρού



Πεντανόστιμα , τραγανά τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια για όλες τις ώρες, για το σχολείο,για την εκδρομή για μπουφέ.

Υλικά για τη ζύμη:

  • 150 γραμ. βιτάμ
  • 150 γραμ.ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • 1 γιαούρτι
  • 500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Υλικά για τη γέμιση:

  • Τυρί φέτα ή ανθότυρο ή γκούντα ή όλα μαζί
  • 1 αυγό
  • Ψιλικομμένο φιλέτο γαλοπούλας ή ζαμπόν ή μπέικον
  • Πιπέρι
  • Λουκανικάκια 
  • Σουσάμι
  • Ή ότι άλλο σας αρέσει.

Εκτέλεση: 


  1. Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το χέρι το βιτάμ με το λάδι, το γιαούρτι και το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη λαδωμένη ζύμη.
  3. Ανοίγουμε φύλλο και με τη βοήθεια κουπ πατ κόβουμε στρογγυλούς δίσκους και τους γεμίζουμε με λίγο γέμιση. 
  4. Κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και απλώνουμε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  5. Αν θέλουμε αλείφουμε με λίγο κρόκο που έχουμε αραιώσει με λίγο νεράκι ή πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  6. Για τα λουκανικοπιτάκια τυλίγουμε κάθε λουκανικάκι με λίγη ζύμη και ρολλάρουμε να πάρει το σχήμα του.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Λίγα ακόμη μυστικά:

Μπορούμε να τα γεμίσουμε με γέμιση τυρί φέτα και αυγό ή ανθότυρο η όλα τα τυριά μαζί και ψιλοκομμένο ζαμπόν ή γαλοπούλα, να προσθέσετε ψιλοκομμένη ντοματούλα ή με σκέτο λουκάνικο ανάλογα με ότι τραβάει η όρεξη σας.

1 σχόλιο:

  1. Παίρνω όλη την πατελίτσα όπως είναι και εξαφανίζομαι!
    Υπέροχα τα τραγανά σου Ελενάκι μου!
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή