Πεντανόστιμα , τραγανά τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια για όλες τις ώρες, για το σχολείο,για την εκδρομή για μπουφέ.
Υλικά για τη ζύμη:
- 150 γραμ. βιτάμ
- 150 γραμ.ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
- 1 γιαούρτι
- 500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Υλικά για τη γέμιση:
- Τυρί φέτα ή ανθότυρο ή γκούντα ή όλα μαζί
- 1 αυγό
- Ψιλικομμένο φιλέτο γαλοπούλας ή ζαμπόν ή μπέικον
- Πιπέρι
- Λουκανικάκια
- Σουσάμι
- Ή ότι άλλο σας αρέσει.
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το χέρι το βιτάμ με το λάδι, το γιαούρτι και το αλάτι.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη λαδωμένη ζύμη.
- Ανοίγουμε φύλλο και με τη βοήθεια κουπ πατ κόβουμε στρογγυλούς δίσκους και τους γεμίζουμε με λίγο γέμιση.
- Κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και απλώνουμε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Αν θέλουμε αλείφουμε με λίγο κρόκο που έχουμε αραιώσει με λίγο νεράκι ή πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Για τα λουκανικοπιτάκια τυλίγουμε κάθε λουκανικάκι με λίγη ζύμη και ρολλάρουμε να πάρει το σχήμα του.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Λίγα ακόμη μυστικά:
Μπορούμε να τα γεμίσουμε με γέμιση τυρί φέτα και αυγό ή ανθότυρο η όλα τα τυριά μαζί και ψιλοκομμένο ζαμπόν ή γαλοπούλα, να προσθέσετε ψιλοκομμένη ντοματούλα ή με σκέτο λουκάνικο ανάλογα με ότι τραβάει η όρεξη σας.
Παίρνω όλη την πατελίτσα όπως είναι και εξαφανίζομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα τα τραγανά σου Ελενάκι μου!
Φιλιά, καλό βράδυ!