Σελίδες

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Κοτόπουλο γλυκόξινο με Σαμιώτικο κρασί



 

Μια φανταστική συνταγή για κοτόπουλο, όπου το κοτόπουλο παίρνει γεύση και άρωμα απ το υπέροχο Σαμιώτικο κρασί και γίνεται στην κυριολεξία "λουκούμι" που λιώνει στο στόμα.

Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή 4 μπούτια κοτόπουλου χωρισμένα στα δύο
  • 1/2 κούπα Σαμιώτικο κρασί γλυκό (Vin Doux)
  • 1 πορτοκάλι χυμός και ξύσμα
  • Λίγο χυμός λεμονιού ή ξύδι balsamico
  • 1 κ.σούπας μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη 
  • 1 κ. γλυκού μέλι
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  
  1. Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ταψί αφού το ραντίσουμε με το λεμόνι ή το balsamico
  2. Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το λάδι, το κρασί, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα , το μέλι, και τα μπαχαρικά μας και περιχύνουμε το κοτόπουλο.
  3. Ψήνουμε σε αέρα + grill  σε μέτρια θερμοκρασία γυρίζοντας το ανα διαστήματα μέχρι να κάνει κρούστα.
  4. Σερβίρουμε με πατατούλες τηγανητές, πουρέ η ρύζι.
 

Λίγα ακόμη μυστικά:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο γλυκό κρασί. Αν θέλετε για περισσότερο γεύση μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο με όλα τα υλικά του να το αφήσετε όλη νύχτα στο ψυγείο και να το ψήσετε την επόμενη.
 

5 σχόλια:

  1. Πραγματικά λαχταριστό!
    Καλή εβδομάδα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά αρωματικό και νοστιμότατο! Υπέροχη η πρότασή σου, ευχαριστούμε!
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mου φαίνεται πως θα είναι νοστιμότατο,καλώς βρεθήκαμε καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι σε ενδιαφέρει αυτή η ανάρτηση ...

    http://saborconna.blogspot.gr/2013/03/coffee-and-winners.html

    επικοινώνησε μαζί μου μέχρι και αύριο 12/03 !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Μαρία μου είναι όντως καταπληκτικό φαγάκι. Σε φιλώ!!

    @ Helen ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου :)

    @ Neli καλωσήρθες :)

    @ Conna σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το όμορφο δώρο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή