Σελίδες

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Σουφλέ με πατάτες και κολοκυθάκια


Ένα νόστιμο καλοκαιρινό φαγάκι για να αξιοποιήσουμε και τα άφθονα κολοκυθάκια της εποχής.

Υλικά για ένα μέτριο παραλληλόγραμμο πυρέξ:

  • 4 πατάτες σε φέτες
  • 4-5 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 8 φέτες ή τριμμένο τυρί gouda
  • ψιλοκομμένο άνηθο
  • 4 αυγά
  • Ψιλοκομμένη καπνιστή γαλοπούλα ή bakon
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι 


Εκτέλεση:

  1. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου μας και απλώνουμε τις φέτες της πατάτας αφού τις έχουμε αλατίσει
  2. Τις ραντίζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκρίλ να ροδίσουν γυρίζοντας τες και απ την άλλη πλευρά
  3. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα κολοκυθάκια
  4. Στρώνουμε στο πυρέξ τις φέτες πατάτας
  5. Από πάνω στρώνουμε φέτες ή τριμμένο τυρί ψιλοκομμένο άνηθο και τη μισή ποσότητας της γαλοπούλας
  6. Μετά απλώνουμε τα κολοκυθάκια τυρί πάλι άνηθο και γαλοπούλα
  7. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας αλατοπίπερο και περιχύνουμε το πυρέξ
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  9. Καλή σας όρεξη!!

Λίγα ακόμη μυστικά:
Μπορείτε να παραλείψετε τη γαλοπούλα. Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα τυριά πχ τυρί φέτα μαζί με το gouda η reggato ότι σας αρέσει.



 

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα Ελένη μου ωραιότατο το φαγητό σου και καλομαγειρεμένο! Φαντάζομαι αρώματα !!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ Ανθούλα μου!! πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πήρα μία πηρουνίτσα από το λαχταριστό σουφλέ σου, μην την ψάχνεις!
    Φιλιά Ελενάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή