Σελίδες

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Μπουγάτσα με κρέμα

Μπουγάτσα με υπέροχη αφράτη κρέμα!!!

Υλικά:

  • 2 φύλλα σφολιάτας ή 1 πακέτο φύλλο κρούστας (Εγώ χρησιμοποίησα σφολιάτα)
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό περίπου 200 γραμμάρια
  • 2 κ.σ corn flour
  • 1.250 ml γάλα φρέσκο
  • 2 βανίλιες
  • 3 κ.σ φρέσκο βούτυρο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • Βούτυρο έξτρα αν χρησιμοποιήσετε φύλλα κρούστας για να τα αλείψετε ενδιάμεσα.
  • Ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε το γάλα αφού κρατήσουμε 1/4 της κούπας για να διαλύσουμε το corn flour, να πάρει βράση μαζί με τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε ανακατεύοντας ζωηρά το σιμιγδάλι και προσθέτουμε και το γάλα που έχουμε διαλύσει το corn flour.
  3. Ρίχνουμε μέσα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και σκεπάζουμε με μεμβράνη μέχρι να κρυώσει.
  5. Απλώνουμε στο ταψί μας το ένα φύλλο σφολιάτας ή τα μισά φύλλα κρούστας αφού τα αλείψουμε ενδιάμεσα με λιωμένου βούτυρο
  6. Ρίχνουμε στη μέση την κρύα κρέμα
  7. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας ή τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας
  8. Χαράζουμε την μπουγάτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσει.
  9. Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με μπόλικη κανελοζάχαρη.

6 σχόλια:

  1. Πωπω Ελενάκι μου λαχταριστή λαχταριστή φαίνεται η μπουγάτσα σου!!! Μπράβο! Γειά στα χεράκια σου!!!
    Με βλέπω αύριο πρωί να πηγαίνω για προμήθεια υλικών!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται λαχταριστή η μπουγάτσα σου!Να 'χα ένα κομματάκι για πρωινό με μπόλικη καννέλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. την λαχτάρισα μέσα από την φωτογραφία!!! φαντάσου να την φτιάξω......

    φιλιά πολλά!!!! καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή