Σελίδες

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Εκλέρ ~ Eclairs




Υλικά ζύμης εκλέρ ή σου: 


  • 1 κούπα (240 ml) νερό
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • λίγο αλάτι
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα αλεύρι


Κρέμα πατισερί:


  • 960 γαμ γάλα φρέσκο
  • 4 αυγά
  • 160 γραμ ζάχαρη
  • 60 γραμ αλεύρι
  • 60 γραμ corn flour
  • 2 βανίλιες 
  • ελάχιστο αλάτι
  • 130 γραμ βούτυρο


Επικάλυψη


  • 250 γραμ κουβερτούρα
  • 150 γραμ γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ γλυκόζη


Εκτέλεση:


  1. Φτιάχνουμε τη ζύμη. Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το αλάτι και το βούτυρο μέχρι να ζεσταθεί καλά και να λιώσει το βούτυρο
  2.  Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη σφιχτή και κολλώδης 
  3. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας με σύρμα ή στο μίξερ.
  4. Βάζουμε την ζύμη σε κορνέ  χωρίς να προσθέσουμε μύτη αν δεν έχουμε μπορούμε να κόψουμε μια γωνία από πολυμπάγκ και να βάλουμε τη ζύμη.
  5. Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κάνουμε μπαστουνάκια με τη ζύμη σε αποστάσεις το ένα από το άλλο γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο.
  6. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις και μετά άλλα 20 λεπτά στους 150 βαθμούς ώστε να στεγνώσουν και να ψηθούν ομοιόμορφα τα εκλέρ.
  7. Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα 
  8. Ανακατεύουμε σε σκεύος τα αυγά το αλεύρι το αλάτι τη ζάχαρη τις βανίλιες το corn flour και λίγο από το γάλα
  9. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα ανακατεμένα υλικά
  10. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα
  11. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί στην κρέμα
  12. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει
  13. Όταν έχουν κρυώσει καλά τα εκλέρ και η κρέμα, προσεχτικά με ένα μαχαιράκι τα ανοίγουμε κατά μήκος και τα γεμίζουμε με την κρέμα αφού την έχουμε χτυπήσει στο μίξερ να αφρατέψει.
  14. Φτιάχνουμε την γκανας λιώνουμε σε μπαιν μαρί την κουβερτούρα προσθέτουμε την γλυκόζη και την κρέμα ή το γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά 
  15. Περιχύνουμε τα εκλερ με την γκανας.






Λίγα ακόμη μυστικά

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο φτιάχνουμε σου αντί να κάνουμε μπαστουνάκια με τη ζύμη κάνουμε στρογγυλά και τα γεμίζουμε με την κρέμα χρησιμοποιώντας κορνέ.



10 σχόλια:

  1. I must thank you for the efforts you have put in penning this site. I am hoping to check out the same high-grade content by you later on as well. In truth, your creative writing abilities has inspired me to get my own, personal blog now..

    SAS Training in Chennai
    Selenium Training in Chennai
    SEO Training in Chennai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Thank you for taking the time and sharing this information with us. It was indeed very helpful and insightful while being straight forward and to the point.
    mcdonalds gutscheine | www.startlr.com/ | www.saludlimpia.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαινονται μούρλια!
    Έχω καιρό να φάω ωραίο εκλέρ.

    Το νέο μου blog...
    https://dinamighty.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. nice topic which you have choose.
    second is, the information which you have provided is better then other blog.
    so nice work keep it up. And thanks for sharing.digital marketing company in delhi

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  5. بسم الله الرحمن الرحيم عميلنا العزيز نحن نقدم افضل خدمات تنظيف المجالس والشقق بافضل انواع

    التنظيفات المشهود لها عالميا
    شركة تنظيف مجالس بالطائف
    شركة تنظيف مجالس بجازان
    شركة تنظيف مجالس بحائل
    ونحن فى خماتكم 24 ساعة على مدار الشهر


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Thanks for sharing this useful article with us It is a very informative post. Do you want a career in Digital Marketing, check it out Digital Marketing Course with Placement in Bangalore

    ΑπάντησηΔιαγραφή