.gif)
Εδώ θα σας δείξω ένα τρόπο πως μπορούμε να ανοίξουμε εύκολα φύλλο στη μηχανή.
Υλικά για το μεγάλο ταψί του φούρνου:
- 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ½ κούπα νερό
- 1 κ. γλ. Αλάτι
Οδηγίες

1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνουν μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Μοιράζουμε το ζυμάρι σε 8 μπαλίτσες (4 για τα κάτω φύλλα -4 για τα πάνω φύλλα)
Το αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα.
Μοιράζουμε το ζυμάρι σε 8 μπαλίτσες (4 για τα κάτω φύλλα -4 για τα πάνω φύλλα)
Το αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα.

9. Απλώνουμε στο λαδωμένο ταψί μας το ένα δίπλα στο άλλο, η άκρη του δεύτερου να σκεπάζει την άκρη του πρώτου

13. Χαράσσουμε τα φύλλα και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής μας .
Η πίτα μας είναι έτοιμη.
Η πίτα μας είναι έτοιμη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτό το φύλλο χρησιμοποιείται και για γλυκές πίτες όπως μπουγάτσα, μόνο που αντί για λάδι θα αλείψουμε τα φύλλα με λιωμένο βούτυρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου