.gif)
Εδώ θα σας δείξω ένα τρόπο πως μπορούμε να ανοίξουμε εύκολα φύλλο στη μηχανή.
Υλικά για το μεγάλο ταψί του φούρνου:
- 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ½ κούπα νερό
- 1 κ. γλ. Αλάτι
Οδηγίες

1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνουν μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Μοιράζουμε το ζυμάρι σε 8 μπαλίτσες (4 για τα κάτω φύλλα -4 για τα πάνω φύλλα)
Το αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα.
Μοιράζουμε το ζυμάρι σε 8 μπαλίτσες (4 για τα κάτω φύλλα -4 για τα πάνω φύλλα)
Το αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα.

9. Απλώνουμε στο λαδωμένο ταψί μας το ένα δίπλα στο άλλο, η άκρη του δεύτερου να σκεπάζει την άκρη του πρώτου

13. Χαράσσουμε τα φύλλα και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής μας .
Η πίτα μας είναι έτοιμη.
Η πίτα μας είναι έτοιμη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτό το φύλλο χρησιμοποιείται και για γλυκές πίτες όπως μπουγάτσα, μόνο που αντί για λάδι θα αλείψουμε τα φύλλα με λιωμένο βούτυρο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου