Θεϊκό σαραγλάκι, τραγανό και σιροπιασμένο όσο πρέπει , με υπέροχο άρωμα από βούτυρο γάλακτος.
Υλικά:
- 200 γραμ καρύδια ή φιστίκια αιγίνης ανάλατα ή αμύγδαλα ξεφλουδισμένα αλεσμένα ή γιατί όχι και συνδυασμός των τριών
- 1 κ.γλ κανέλα
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας λεπτό για γλυκά κατά προτίμηση φύλλο βηρυτού.
- 200 γραμ λιωμένο βούτυρο γάλακτος τύπου lurpac ή φρέσκο πρόβειο βούτυρο για έξτρα άρωμα και γεύση
Σιρόπι:
- 300 γραμ. ζάχαρη
- 200 γραμ. νερό
- 1 κ.σ μέλι
- 1 φέτα πορτοκάλι
- 1 κ.σ χυμός λεμονιού
- 1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε τα καρύδια ή τα αμύγδαλα ή τα φιστίκια με την κανέλα
- Παίρνουμε ένα φύλλο το πασπαλίζουμε ελαφρά όχι μεγάλη ποσότητα απ τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς.
- Παίρνουμε μια βελόνα πλεξίματος και τυλίγουμε γύρω γύρω το φύλλο όταν φτάσουμε στο τέρμα σουρώνουμε πιέζοντας το φύλλο δεξιά και αριστερά με τα χέρια μας. Την διαδικασία θα την δείτε εδώ στις σιροπιαστές φωλίτσες σοκολάτας. Και στις φώτος που ακολουθούν με τη διαφορά ότι το φύλλο μας είναι πασπαλισμένο με το καρύδι
- Στρώνουμε κυκλικά τα σαραγλάκια σε ένα στρογγυλό ταψί ξεκινώντας από το κέντρο.
- Όταν τελειώσουμε με τα φύλλα το κόβουμε και το περιχύνουμε κουταλιά κουταλιά με το λιωμένο βούτυρο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 150 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 2 ώρες.
- Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για 5 λεπτά.
- Περιχύνουμε το σαραγλί ενώ είναι ζεστό όχι καυτό μόλις βγει από τον φούρνο το αφήνουμε κανένα δεκάλεπτο, με ζεστό σιρόπι όχι βραστό.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και να πιει το σιρόπι του.
Λίγα ακόμη μυστικά:
Μη σας φανούν πολλές οι δύο ώρες ψησίματος αυτό κάνει το φύλλο να ψηθεί μέχρι μέσα και να γίνει τραγανό το γλυκό μας. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος να το παρακολουθείτε μπορεί να χρειαστεί λιγότερο ανάλογα με τον φούρνο. Χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε βούτυρο γάλακτος και όχι φυτικό βούτυρο όλο το μυστικό και η γεύση στο άρωμα για το σαραγλί οφείλεται στο καλό βούτυρο.
Καλή επιτυχία!!!
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφή