Υλικά:
- 750 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γραμ. χοντρό σιμιγδάλι
- 75 γραμ. ζάχαρη
- 25 γραμ. baking powder
- 500 ml σπορέλαιο(2 κούπες)
- 1 κουτάκι μπύρα των 300 ml
- 1/2 κ.σ κανέλα
- 1/2 κούπα καρύδια αλεσμένα
- Ινδική καρύδα για επικάλυψη
Σιρόπι:
- 500 ml νερό
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1/2 κούπα μέλι
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες
- Αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160 βαθμούς αέρα για 20-25 λεπτά
- Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για 5-7 λεπτά
- Σιροπιάζουμε τα μεθυσμένα καυτά όπως θα τα βγάλουμε απ το φούρνο με ζεστό όχι καυτό σιρόπι και τα αφήνουμε να τραβήξουν αρκετές ώρες ανάλογα πόσο σιροπιασμένα τα θέλουμε.
- Όταν σιροπιαστούν τα ρολλάρουμε σε ινδοκάρυδο και τα βάζουμε σε πιατέλα
- Τα σκεπάζουμε με ζελατίνη για να μη στεγνώνουν
Λίγα ακόμη μυστικά:
Η κανονική δόση έχει τα διπλάσια υλικά αλλά μου έβγαιναν αρκετά οπότε κάνω τη μισή αυτή δηλαδή που γράφω παραπάνω εσείς αν θέλετε παραπάνω απλώς διπλασιάστε τα υλικά.
Σε μερικά βάζω κομμάτι καρύδι στο κέντρο όταν τα πλάθω γίνονται φανταστικά. Τα καρύδια αν θέλετε μπορείτε να τα παραλείψετε τα έχω φτιάξει και χωρίς καρύδια και γίνονται μια χαρά.
Τα σιροπιαζετε και τα αφήνετε μέσα στο σιρόπι αρκετές ώρες δεν μαλακώνουν πολύ αν τα αφήσετε πολύ μέσα στο σιρόπι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές και γλυκές γιορτές Λενιώ μου αγαπημένη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας εύχομαι ολόψυχα μόνο χαρές από δω και πέρα!!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!!