Ένα ελαφρύ και εύκολο γλυκάκι με στέβια που μπορούμε να το απολαύσουμε χωρίς τύψεις.
Υλικά:
Για την βάση:
- 1 συσκευασία 250 γραμ. μπισκότα digestive πράσινη συσκευασία χωρίς ζάχαρη και πολλά λιπαρά
- 100γραμ λιωμένο βούτυρο εγώ χρησιμοποίησα φυτική μαργαρίνη
Για την κρέμα:
- 1 πακ τυρί κρέμα light
- 1 morfat μεταλλικό κουτί φυτική σαντιγί χωρίς ζάχαρη
- 20 γραμ. στέβια με ερυθριτόλη Stevia Parana 1:3
- 1 βανίλια
Για την επικάλυψη:
- 160 γραμ μαρμελάδα της αρεσκείας σας με στέβια.
Εκτέλεση:
- Τρίβουμε καλά τα μπισκότα στο μούλτι
- Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά με τα τριμμένα μπισκότα
- Στρώνουμε το μείγμα μπισκότα - βούτυρο σε ταρτιέρα ή σε στρογγυλό πυρέξ και το βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο
- Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική σαντιγί την στέβια και την βανίλια να αφρατέψει
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τα χτυπάμε λίγο ακόμη
- Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση
- Σε μικρό σκεύος ζεσταίνουμε την μαρμελάδα λίγο ώστε να αραιώσει
- Απλώνουμε την μαρμελάδα πάνω στο γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο
Ανά 100 γραμ.γλυκού:
22,59 γραμ υδατάνθρακες
17,5 γραμ λίπη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου