Υλικά:
Εκτέλεση:
Λίγα ακόμη μυστικά:
Μπορούμε αντί για κυβάκια να κόψουμε τις πατάτες σε μεγάλες ροδέλες και να τις τοποθετήσουμε κάτω απ τις μελιτζάνες. Σε όσους δεν αρέσει το γιαούρτι μπορούν να το παραλείψουν και να το σερβίρουν με μπόλικο τυρί φέτα ή και σκέτο.
- 4 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες στη μέση.
- 4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους.
- 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 4 σκέλιδες σκόρδο σε φετάκια.
- 1 πιπεριά πράσινη σε ροδέλες.
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκες ντομάτες τριμμένες στο χοντρό τρίφτη ή 2 κουτάκια κον κασέ.
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο.
- 150 γραμ. κεφαλοτύρι σε μικρά κυβάκια.
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, λίγη ζάχαρη.
- Για την επικάλυψη:
- 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
- Αλάτι, πάπρικα.
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τις κομμένες μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό για μισή ώρα περίπου για να ξεπικρίσουν.
- Τοποθετούμε στο ταψί τις κομμένες πατάτες και από πάνω αραδιάζουμε τις μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
- Καλύπτουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες με τη ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ροδέλες της πιπεριάς, το μαϊντανό, αλάτι , πιπέρι, πάπρικα, το λάδι, προσθέτουμε λίγο νεράκι και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
- Βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο 180-190 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και οι πατάτες και να μελώσει η σάλτσα.
- Λίγο πριν κλείσουμε το φούρνο προσθέτουμε το κεφαλοτύρι ώστε να λιώσει.
- Πριν σερβίρουμε απλώνουμε σε κάθε μελιτζάνα γιαούρτι που το έχουμε ανακατέψει με λίγο αλάτι, και πασπαλίζουμε με πάπρικα.
Λίγα ακόμη μυστικά:
Μπορούμε αντί για κυβάκια να κόψουμε τις πατάτες σε μεγάλες ροδέλες και να τις τοποθετήσουμε κάτω απ τις μελιτζάνες. Σε όσους δεν αρέσει το γιαούρτι μπορούν να το παραλείψουν και να το σερβίρουν με μπόλικο τυρί φέτα ή και σκέτο.