

Μια διαφορετική ελαφριά εκδοχή πίτσας, με αγαπημένα υλικά. Για όσους δεν έχουν ιδιαίτερη εκτίμηση στα αλλαντικά και όχι μόνο.
Υλικά για το μεγάλο ταψί της κουζίνας μας:
Για τη ζύμη:
- 500 γραμ. αλεύρι σκληρό ή για όλες τις χρήσεις.
- 1/2 κουταλιά σούπας αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 40 γραμ. νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή
- 1 1/2 κούπα χλιαρό νεράκι
Για πάνω απ την πίτσα:
- 3 μεγάλες ντομάτες σε φέτες, ελαφρώς στραγγισμένες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
- Πιπεριές σε ροδέλες
- Τυρί φέτα
- Ελιές σε φετάκια
- Ρίγανη
- Ελαιόλαδο
- Προαιρετικά: σκόρδο σκόνη, μανιτάρια και ότι άλλο λαχανικό σας αρέσει.
Εκτέλεση:
- Φτιάχνουμε τη ζύμη βάζοντας το αλεύρι σε μια λεκανίτσα,προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μικρό μπολάκι διαλύουμε τη μαγιά με μισή κούπα χλιαρό νεράκι και την προσθέτουμε στο αλεύρι.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο νεράκι και φτιάχνουμε μια ζύμη που ίσα ίσα να μην κολλάει στα χέρια μας.
- Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Λαδώνουμε καλά το ταψί μας και στρώνουμε τη ζύμη ανοίγοντας τη με τα δάχτυλα να καλύψει ομοιόμορφα το ταψί.
- Απλώνουμε τις φέτες του κρεμμυδιού, τις ντομάτες, τις ελιές, τις πιπεριές και ότι άλλο μας αρέσει.
- Προσθέτουμε το τυρί φέτα σε χοντρά τρίμματα.
- Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει η βάση μας.
