Σπιτικά τρουφάκια για κέρασμα με απλά υλικά που φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα!!!
Υλικά για 20 μεγάλα τρουφάκια ή 40 μικρά:
- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ αλεσμένα στο μούλτι
- 3/4 κούπας καρύδια αλεσμένα
- 1 βανίλια
- ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- 1 κούπα 240 ml χυμό πορτοκάλι
- 200 γραμ. μαργαρίνη
- 200 γραμ. κουβερτούρα κανονική ή γάλακτος
- 2 γεμάτες κουταλιές σούπας κακάο κοσκινισμένο
- τρούφα ή αλεσμένοι ξηροί καρποί ή ινδική καρύδα για το τύλιγμα
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε στον μικροκυμάτων ή σε κατσαρολάκι την μαργαρίνη με την κουβερτούρα
- Σε μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα, τα καρύδια. το ξύσμα. την βανίλια,και το κακάο και ανακατεύουμε καλά
- Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε την μαργαρίνη με την κουβερτούρα
- Ανακατεύουμε καλά το μείγμα να υγρανθούν τα μπισκότα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα να κρυώσει και να σφίξει
- Πλάθουμε τα τρουφάκια σε ότι μέγεθος θέλουμε και τα τυλίγουμε σε τρούφα, ή καρύδα ή αλεσμένους ξηρούς καρπούς.
- Φυλάσσονται στο ψυγείο.
Λίγα ακόμη μυστικά:
Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα ότι άλλο σας αρέσει όπως γλυκό κουταλιού ψιλοκομμένο όπως περγαμόντο ή πορτοκάλι, ινδική καρύδα. Δεν γίνονται πολύ γλυκά γιατί δεν περιέχουν έξτρα ζάχαρη.