Υλικά:
- 5-6 μεγάλες ώριμες ντομάτες περασμένες στο μούλτι η κανονίστε την ποσότητα ανάλογα με το πόσα αυγά θα χρησιμοποιήσετε
- Αυγά όσα θέλετε
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή στο μούλτι
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,πάπρικα κατά βούληση
- 2κ. γλ. ζάχαρη
- Τυρί φέτα
- Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε ένα ταψάκι βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, το κρεμμύδι την πιπεριά τη ζάχαρη τα μπαχαρικά και το λάδι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στη χαμηλή σχάρα και ψήνουμε σε αέρα 180 βαθμούς ή αντιστάσεις μέχει να πιεί τα υγρά του και να μείνει μια σαλτσούλα.
- Βγάζουμε το ταψί απ το φούρνο κάνουμε με ένα κουτάλι λακουβίτσες και τοποθετούμε ένα ένα τα αυγά χωρίς να τα ανακατέψουμε και τα αλατοπιπερώνουμε από πάνω.
- Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να γίνουν τα αυγά μας.
- Ο χρόνος ποικίλει ανάλογα με το πως θέλουμε τα αυγά μας μελάτα η σφιχτά.
- Λίγο πριν το βγάλουμε τρίβουμε πάνω απ τα αυγά τυρί φέτα και κλείνουμε το φούρνο
- Προμηθευόμαστε μπόλικο φρέσκο ψωμάκι απ το φούρνο και.... καλές βούτες!!!!!
Λίγα ακόμη μυστικά:
Αν δεν τα θέλετε μάτια μπορείτε να τα χτυπήσετε και να τα προσθέσετε μέσα στη σαλτσούλα και να τα ανακατέψετε όπως τον κλασσικό καγιανά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου