Νόστιμα και γρήγορα ρολάκια σοφολιάτας με τυρί φέτα και ντομάτα, που μπορείτε να εμπλουτίσετε με ότι τραβάει η όρεξη σας.
Υλικά:
- 1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
- 2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε πολύ μικρά κυβάκια
- 2 κούπες φέτα τυρί σε τρίμματα
- ρίγανη
- σκόνη σκόρδο
- λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
- Προαιρετικά: ψιλοκομμένο ζαμπόν, bakon, ελιές, πιπεριά ψιλοκομμένη, και ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας.
Εκτέλεση:
- Παίρνουμε το φύλλο της σφολιάτας και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Στρώνουμε πάνω τα κυβάκια ντομάτας και το τυρί.
- Πασπαλίζουμε με τη σκόνη σκόρδο, και τη ρίγανη.
- Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό προσεχτικά.
- Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε φετάκια από το ρολό μας πάχους ενός δαχτύλου περίπου
- Στρώνουμε τα ρολάκια ξαπλωτά σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
- Επαναλαμβάνουμε και με το άλλο φύλλο την ίδια διαδικασία.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι ντομάτες που θα χρησιμοποιήσουμε καλό θα είναι να μην έχουν πολύ ζουμί, διαφορετικά αφού τις ψιλοκόψουμε τις στραγγίζουμε καλά πριν τις χρησιμοποιήσουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα τυριά εκτός της φέτας ακόμη και ροκφόρ. Επίσης μπορούμε να κάνουμε μίνι πιτσάκια με τον ίδιο τρόπο αν αντί για ελαιόλαδο αλείψουμε τη σφολιάτα με κέτσαπ βάλουμε τριμμένο gouda ή μοτσαρέλα ψιλοκομμένες πιπεριές και ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας. Είναι υπέροχη συνταγή για μπουφέ. Γίνονται ανάρπαστα!!!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου