Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Τούρτα bueno




Υλικά:

Για το παντεσπάνι:


  • 100 γραμ.ζάχαρη
  • 100 γραμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
  • 3 κ.σ γεμάτες κοσκινισμένο κακάο
  • 1 βανίλια 
  • 5 αυγά


Σιρόπι:


  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 κ.σ κακάο
  • 2-3 κ.σ κονιάκ


Κρέμα:


  • 2 μεταλλικά κουτάκια φυτική σαντιγί
  • 2-3 κ.σ γάλα εβαπορέ
  • 200 γραμ μερέντα ή νουτέλα 
  • 7 στικάκια bueno


Εκτέλεση:


  1. Το παντεσπάνι το φτιάχνουμε πάντα από το προηγούμενο βράδυ που θα στολίσουμε την τούρτα μας ώστε να μπορεί να κοπεί εύκολα.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν
  3. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το κακάο αφού τα έχουμε ανακατέψει, κουταλιά κουταλιά στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας ελαφριά για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα
  4. Σε τσέρκι ή ταψί στρογγυλό 25-28 εκ στρωμένο με λαδόκολλα βάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
  5. Βγάζουμε απ το φούρνο το αφήνουμε λίγο και μετά το ξεφορμάρουμε μόλις κρυώσει το σκεπάζουμε με ζελατίνη για να το κόψουμε την επόμενη μέρα. 
  6. Βράζουμε τα υλικά από το σιρόπι εκτός από το κονιάκ που το προσθέτουμε στο τέλος για 5 λεπτά.
  7. Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση το βάζουμε σε πιατέλα και από πάνω βάζουμε ένα τσέρκι στρογγυλό στο μέγεθος του παντεσπανιού σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι δεν έχει σημασία αν το σιρόπι θα είναι ζεστό ή κρύο.
  8. Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί για 10 λεπτά με 2-3 κ.σ γάλα εβαπορέ να αφρατέψει
  9. Προσθέτουμε τη μερέντα ή τη νουτέλα και χτυπάμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας
  10. Στη μισή κρέμα σπάμε σε μικρά κομμάτια τα 5 bueno και ανακατεύουμε
  11. Πάνω από το μισό σιροπιασμένο παντεσπάνι στρώνουμε τη μισή κρέμα με τα σπασμένα bueno 
  12. Από πάνω βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι το σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα που έχουμε κρατήσει χωρίς τα bueno στολίζουμε με κορνέ ή κάνουμε σχέδιο με ένα πιρούνι και στολίζουμε με τα υπόλοιπα bueno σε κομμάτια.
  13. Βάζουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες να σταθεροποιηθεί
  14. Βγάζουμε το τσέρκι και σερβίρουμε





2 σχόλια:

mia maria είπε...

Πολυ όμορφο! Καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ νόστιμο φαίνεται!! Θα το δοκιμάσω!

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin