Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 500 γραμ κιμάς μοσχαρίσιος
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο + έξτρα για το άλειμμα των φύλλων
- 2 μεγάλα πράσα σε ροδέλες
- 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3 κ.σ πελτέ ντομάτας ή 1/2 κούπα σάλτσα ντομάτας τύπου pummaro
- 200 γραμ τριμμένη μοτσαρέλλα ή κάποιο άλλο μαλακό τυρί που λιώνει
- προαιρετικά 4-5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κούπα γάλα
- 3 αυγά
- 1 κ.γλ αλάτι
- πιπέρι, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, πάπρικα
- 1 κ.γλ ζάχαρη
- Λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια με λίγο νεράκι να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό
- Προσθέτουμε τον κιμά και το μπέικον, την πιπεριά και το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε
- Ρίχνουμε το αλάτι τα μπαχαρικά και την σάλτσα και λίγο νεράκι και το σιγοβράζουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του. Το αφήνουμε να κρυώσει
- Στρώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί 5 φύλλα λαδωμένα μεταξύ τους και απλώνουμε τη μισή γέμιση από πάνω ρίχνουμε την μισή μοτσαρέλα
- Βάζουμε πάνω 4 σουρωτά φύλλα λαδώνοντας τα και απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση και το τυρί
- Σουρώνουμε πάνω στη γέμιση τα υπόλοιπα φύλλα κρατώντας δύο για πάνω πάνω τα οποία τα στρώνουμε ευθεία όλα τα φύλλα τα λαδώνουμε ενδιάμεσα
- Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια κόβοντας λίγο τη φύλλο μέχρι τη γέμιση
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και λίγο αλάτι και περιχύνουμε την πίτα κουταλιά κουταλιά
- Απλώνουμε πάνω στην πίτα το τριμμένο κεφαλοτύρι
- Αφήνουμε στην άκρη την πίτα μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος στους 180 βαθμούς και μετά ψήνουμε την πίτα για 40 λεπτά περίπου να ροδίσει.
1 σχόλια:
Wonderful bloggers like yourself who would positively reply encouraged me to be more open and engaging in commenting.So know it's helpful.
hadoop training in chennai
Δημοσίευση σχολίου