Μια υπέροχη πίτα χωρίς φύλλο!!!
Υλικά:
- 500 γραμ.φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα (εγώ έβαλα πλευρώτους)
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 200 γραμ. τριμμένα μαλακά τυριά gouda, edam, regato ότι κίτρινα τυριά έχετε (εγώ έβαλα μόνο emedal)
- 100 γραμ. τυρί φέτα
- 1 πράσο σε ροδέλες
- 1 μεγάλο τριμμένο καρότο
- 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 4 αυγά
- 200 ml κρέμα γάλακτος.( Κάνει άνετα και το αδιάλυτο γάλα εβαπορέ και light εβαπορέ επίσης)
- 5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ή bakon ή ζαμπόν σε κυβάκια
- 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
- Αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση:
- Σε λίγο από το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος σοτάρουμε τα μανιτάρια το πράσο το κρεμμύδι και το καρότο αλατίζοντας ελαφρώς μέχρι να μαραθούν.
- Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα 3 από τα αυγά προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα τυριά, το ζαμπόν, το αλεύρι,πιπέρι και το μείγμα απ τα σοταρισμένα λαχανικά.
- Στρώνουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο μέτριο πυρέξ και περιχύνουμε με το γάλα ή την κρέμα γάλακτος και το αυγό αφού τα έχουμε χτυπήσει μαζί προηγουμένως.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις στην κάτω σχάρα του φούρνου για 30 λεπτά περίπου.
- Τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα . Γίνεται φανταστική!!!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου