Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο




Μια υπέροχη πίτα χωρίς φύλλο!!!

Υλικά:


  • 500 γραμ.φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα (εγώ έβαλα πλευρώτους)
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 200 γραμ. τριμμένα μαλακά τυριά gouda, edam, regato ότι κίτρινα τυριά έχετε (εγώ έβαλα μόνο emedal)
  • 100 γραμ. τυρί φέτα
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο τριμμένο καρότο
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 4 αυγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος.( Κάνει άνετα και το αδιάλυτο γάλα εβαπορέ και light εβαπορέ επίσης)
  • 5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ή bakon ή ζαμπόν σε κυβάκια
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
  • Αλάτι και πιπέρι.





Εκτέλεση:


  1. Σε λίγο από το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος σοτάρουμε τα μανιτάρια το πράσο το κρεμμύδι και το καρότο αλατίζοντας ελαφρώς μέχρι να μαραθούν.
  2. Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα 3 από τα αυγά προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα τυριά, το ζαμπόν, το αλεύρι,πιπέρι και το μείγμα απ τα σοταρισμένα λαχανικά. 
  3. Στρώνουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο μέτριο πυρέξ και περιχύνουμε με το γάλα ή την κρέμα γάλακτος και το αυγό αφού τα έχουμε χτυπήσει μαζί προηγουμένως.
  4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις στην κάτω σχάρα του φούρνου για 30 λεπτά περίπου.
  5. Τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα . Γίνεται φανταστική!!!



sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin