Μια φανταστική καραμελωμένη ζουμερή μηλόπιτα που θα σας ενθουσιάσει!!!
Υλικά:
Για τα μήλα:
- 3 κούπες μήλα σε μικρά κυβάκια
- 125 γραμ. βούτυρο
- 1 κούπα ζάχαρη καστανή
- 1 κ.γλ κανέλα
- 1/4 κ, γλυ. μοσχοκάρυδο
Για την ζύμη:
- 1 1/2 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κούπα ζάχαρη ( η συνταγή έλεγε 1 κούπα αλλά επειδή ήδη είναι πάρα πολύ γλυκό γλύκισμα την μείωσα και ήταν μια χαρά την θεώρησα υπερβολική τόση ζάχαρη στη ζύμη. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να μη βάλω καθόλου στη ζύμη πιστεύω και πάλι θα είναι οκ γιατί το γλυκό έχει ήδη πολύ καραμέλα.
- 1 κούπα και κάτι γάλα φρέσκο πλήρες ( η συνταγή έλεγε 3/4 κούπας αλλά η ζύμη μου βγήκε πολύ σφιχτή θα βάλετε τόσο όσο να γίνει μια ζύμη όπως των παν κεικς σαν παχύς χυλός δηλαδή.
- 1 βανίλια
Επικάλυψη:
- 1 κούπα καστανή ζάχαρη
- 1 1/2 κούπας βραστό νερό
Εκτέλεση:
- Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάζουμε τα μήλα, το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το βούτυρο 2-3 λεπτά περίπου.
- Ετοιμάζουμε την ζύμη. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι,τη ζάχαρη, το γάλα και την βανίλια και τα χτυπάμε με στο χέρι μέχρι να πετύχουμε ένα παχύ χυλό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη.
- Σε παραλληλόγραμμο ταψάκι πυρέξ περίπου 15x30 βάζουμε τα μήλα με την καραμέλα τους από πάνω απλώνουμε κουταλιές κουταλιές τη ζύμη
- Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ρίχνουμε προσεκτικά το καυτό νερό (το καυτό νερό μην σας τρομάξει γίνεται καταπληκτική είναι απαραίτητο μην το παραλείψετε)
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 40-50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
- Όταν το βγάλετε όπως είναι ζεστό το κόβετε με ένα κουτάλι κομμάτια και σερβίρετε με την σος και τα μήλα που είναι στο κάτω μέρος του ταψιού με μια μπάλα παγωτό που το απογειώνει!!!!
Τη συνταγή την βρήκα εδώ και έκανα κάποιες μικρές παρεμβάσεις που θα διαβάσετε παραπάνω
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου