Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Αυγά με ντομάτα φούρνου (αλλιώτικος καγιανάς)



Υλικά:

  • 5-6 μεγάλες ώριμες ντομάτες περασμένες στο μούλτι η κανονίστε την ποσότητα ανάλογα με το πόσα αυγά θα χρησιμοποιήσετε
  • Αυγά όσα θέλετε
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή στο μούλτι
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,πάπρικα κατά βούληση
  • 2κ. γλ. ζάχαρη
  • Τυρί φέτα
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα ταψάκι βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, το κρεμμύδι την πιπεριά τη ζάχαρη  τα μπαχαρικά και το λάδι και ανακατεύουμε.
  2. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στη χαμηλή σχάρα και ψήνουμε σε αέρα 180 βαθμούς ή αντιστάσεις μέχει να πιεί τα υγρά του και να μείνει μια σαλτσούλα.
  3. Βγάζουμε το ταψί απ το φούρνο κάνουμε με ένα κουτάλι λακουβίτσες και τοποθετούμε ένα ένα τα αυγά χωρίς να τα ανακατέψουμε και τα αλατοπιπερώνουμε από πάνω.
  4. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να γίνουν τα αυγά μας. 
  5. Ο χρόνος ποικίλει ανάλογα με το πως θέλουμε τα αυγά μας μελάτα η σφιχτά.
  6. Λίγο πριν το βγάλουμε τρίβουμε πάνω απ τα αυγά τυρί φέτα και κλείνουμε το φούρνο
  7. Προμηθευόμαστε μπόλικο φρέσκο ψωμάκι απ το φούρνο και.... καλές βούτες!!!!!

Λίγα ακόμη μυστικά:

Αν δεν τα θέλετε μάτια μπορείτε να τα χτυπήσετε και να τα προσθέσετε μέσα στη σαλτσούλα και να τα ανακατέψετε όπως τον κλασσικό καγιανά.













sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin