Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Γλύκισμα με ινδική καρύδα





Λαχταριστό ζουμερό γλυκάκι με ινδική καρύδα. Κρεμώδες και ανάλαφρο Αν σας αρέσει η ινδική καρύδα σίγουρα θα το λατρέψετε!!!

Υλικά: 

Για το μείγμα μπισκότου:

  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γλ baking powder
  • 1 κ.γλ ζάχαρη
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1/4 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη σε κομματάκια

Υλικά για το γλυκό:

  • 1/2 κούπα απ το μείγμα μπισκότου
  • 4 αυγά
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1/4 κούπας λιωμένο βούτυρο
  • 2 κούπες γάλα ή μία κούπα γάλα και μία γάλα καρύδας
  • 1 κούπα ινδική καρύδα

Εκτέλεση:

  1. Φτιάχνουμε το μείγμα του μπισκότου αφού ανακατέψουμε πολύ καλά τα υλικά με τα δάχτυλα μας να γίνει ψιχουλιαστό.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και το γάλα
  3. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τις βανίλιες, την καρύδα και μισή κούπα απ το μείγμα μπισκότου μέσα στο μείγμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. 
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό πυρέξ
  5. Ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 50-60 λεπτά περίπου
  6. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.




Λίγα ακόμη μυστικά:

Το μείγμα μπισκότου βγαίνει σε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που θα χρειαστούμε αυτό που θα περισσέψει το φυλάσσουμε σε σακουλάκι στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Βγάζει περίπου δύο δόσεις. Το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και το ανακατεύουμε δεν το στρώνουμε κάτω. Αντικαθιστά το αλεύρι και δίνει υπέροχη υφή στο γλυκό μας. Η συνταγή γίνεται με γάλα αλλά αν αντικαταστήσετε τη μία κούπα με γάλα καρύδας το αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το γλυκό φαίνεται πολύ ενδιαφέρον κι εύκολο! Μέχρι τώρα ήξερα για ραβανί με ινδική καρύδα, που μου αρέσει πολύ. Με το μπισκότο είναι πολύ πιο εύκολο! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!

Ελεάννα - www.foodaki.gr

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin