Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Donuts Muffins ~ Κεκάκια donuts


Λαχταριστά muffins με άρωμα και γεύση donuts. Γίνονται πολύ γρήγορα, δεν χρειαζόμαστε καν μίξερ. Σε 1/2 ώρα τα απολαμβάνετε με το καφεδάκι σας.


Υλικά για 12 muffins:

  • 1 1/3 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κ.γλ baking powder
  • 1/2 κ.γλ αλάτι
  • 1/2 κ.γλ μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/2 κ.γλ κανέλα
  • 1/3 κούπας λάδι 
  • 1 αυγό 
  • 3/4 κούπας γάλα
  • 1/2 κούπα ζάχαρη

Επικάλυψη:

  • 1/2 κούπα λιωμένη μαργαρίνη
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 3/4 κ. σούπας κανέλα

Εκτέλεση: 

  1. Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε τα στέρεα υλικά ( αλεύρι, baking, μοσχοκάρυδο, κανέλα, αλάτι, ζάχαρη.
  2. Σε μια άλλη λεκάνη χτυπάμε τα υγρά ( αυγό, γάλα, λάδι)
  3. Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά
  4. Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 θήκες για muffins που τις έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει πρώτα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά
  6. Όσο τα muffins ψήνονται ετοιμάζουμε την επικάλυψη μιας και πρέπει να τα καλύψουμε όσο είναι ζεστά μόλις βγουν απ το φούρνο.
  7. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και την κανέλα
  8. Μόλις βγάλουμε τα κεκάκια μας απ το φούρνο τα βουτάμε στη μαργαρίνη και μετά τα βάζουμε στην κανελοζάχαρη να πασπαλιστούν αρκετά.


sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin