Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

~Κρέπες black and white~


Για 30 περίπου μεσαίες κρέπες

Υλικά για τις κρέπες:

· 3 αυγά

· 3 φλ.τσαγ.αλεύρι

· 3 φλ.τσαγ.γάλα

· λίγο αλάτι

· 1 κ.σ ζάχαρη

· 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

Υλικά για τη γέμιση :

· Πραλίνα φουντουκιού ή την σούπερ μερέντα

· Μπισκότα της αρεσκείας σας αλεσμένα

· (Προαιρετικά μπανάνα σε φέτες ή φράουλες)

Υλικά για την επικάλυψη:

· 200 γρ. κουβερτούρα

· 200 γρ. λευκή σοκολάτα

· 1 κρέμα γάλακτος

· Αμύγδαλο φιλέ ή φουντούκι αλεσμένο για το πασπάλισμα

Ελτέλεση:

1. Φτιάχνουμε τις κρέπες και τις γεμίζουμε με την πραλίνα.

2. Προσθέτουμε τις φέτες της μπανάνας ή τις φράουλες

3. Πασπαλίζουμε με μπισκότο και τυλίγουμε σε ρολά

4. Τις αραδιάζουμε σε πιατελίτσα

5. Σε ένα μπαίν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε τη μισή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας να πετύχουμε μια παχύρευστη σως

6. Κάνουμε το ίδιο και με την λευκή σοκολάτα (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο παραπάνω κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ αδιάλυτο).

7. Περιχίνουμε εναλάξ με ένα κουταλάκι λευκή και κουβερτούρα πάνω από τις κρέπες μας

8. Τις πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ η το φουντούκι και σερβίρουμε.




sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin