Μικρά ψωμάκια που τρώγονται σκέτα, με αλμυρή ή γλυκιά γέμιση
Υλικά:
- ½ φακελάκι ξηρή μαγιά
 - 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
 - 1 αυγό
 - 1 φλ. μικρό του καφέ ελαιόλαδο
 - 1 κ. γλ. αλάτι
 - 1 κ.σ ζάχαρη
 - Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (400-500γρ.περίπου)
 
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το γάλα και τη μαγιά και ανακατεύουμε
 - Προσθέτουμε το αυγό το αλάτι το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε
 - Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη ίσα που να κολλάει στα χέρια μας, και το ζυμώνουμε για 5 λεπτάκια περίπου.
 - Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιασθεί σε όγκο.
 - Πλάθουμε με λαδωμένα χέρια μικρές μπαλίτσες μεγέθους μανταρινιού τις βουτάμε προαιρετικά σε σουσάμι ή παπαρουνόσπορο, και τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί να χει απόσταση η μία από την άλλη.
 - Σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν για 20 λεπτά περίπου.
 
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου