Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Λαχανόρυζο με κιμά



Υλικά:


  • 500 γραμ. λάχανο χοντροκομμένα
  • 3 καρότα σε κύβους
  • 200 γραμ. κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο σε ροδέλες 
  • 2 κ.σ ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
  • 2 κούπες ρύζι νυχάκι


Εκτέλεση:


  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο τον κιμά, το κρεμμύδι, και το πράσο τα και σοτάρουμε
  2. Προσθέτουμε το λάχανο, τον άνηθο και τα καρότα και τα σοτάρουμε και αυτά ελαφρώς
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και 4-5 κούπες νερό και τον κύβο
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το λάχανο και τα καρότα μας
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι
  6. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 15 περίπου λεπτά μέχρι να πιει το ζουμάκι του αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νεράκι
  7. Κλείνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι να σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!!!!


3 σχόλια:

mia maria είπε...

Αγαπημένο φαγάκι αλλά σαν λαδερό! Ωραία ιδέα ο κιμάς, θα αρέσει στους κρεατοφάγους :)

elen είπε...

Μαρία μου πρώτη φορά το δοκίμασα με κιμά και μας άρεσε πολύ!! Όπως είπες ότι πρέπει για τους κρεατοφάγους να φάνε και λίγο λαχανικό!!!

Suseela είπε...



Awesome article. It is so detailed and well formatted that i enjoyed reading it as well as get some new information too.


Salesforce training in Chennai

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin