Λαχταριστά muffins σοκολάτας που αν σερβιριστούν ζεστά το κέντρο της σοκολάτας θα είναι ρευστό.
Υλικά:
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τότε θα παραλείψετε το baking
- 3 κ γλ .baking powder
- 1/2 κ.γλ. αλάτι,
- 2 αυγά
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 75 γραμμ. λιωμένο βούτυρο
- 2 βανίλιες
- 1 κούπα γάλα
- 100 γραμμ. τριμμένη σοκολάτα γάλακτος
- 12 μικρά κομμάτια κουβερτούρα (100γραμ.περίπου)
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα στερεά υλικά και την τριμμένη σοκολάτα γάλακτος.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα στεγνά υλικά και προσθέτουμε τα υγρά υλικά ανακατεύοντας τα απαλά με ένα πιρούνι (δεν χρειάζεται να τα χτυπήσουμε στο μίξερ).
- Βουτυρώνουμε 12 υποδοχές σε ταψάκι για muffins και τις πασπαλίζουμε αλεύρι, βάζουμε 2-3 κ.σ από το μείγμα μας σε κάθε υποδοχή να καλύπτονται τα 2/3 περίπου, στή μέση της κάθε υποδοχής βαζουμε ένα κομμάτι κουβερτούρας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 190 βαθμοι για 20/25 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τρώγονται ζεστά καθώς η σοκολάτα είναι ρευστή στο κέντρο, αλλά και κρύα. Μόλις κρυώσουν τα τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη ώστε να μη μας στεγνώσουν και αν θέλουμε τα ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Και κάποιες παραλλαγές:
Φράουλας: προσθέτουμε 1 φλιτζάνι κομμένες φράουλες.
Ολικής αλέσεως: χρησιμοποιούμε 3/4 της κούπας αλεύρι ολικής και 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 κ.γλ ανάμεικτα μπαχαρικά και 1/2 κούπα σταφίδες.
Μήλου: προσθέτουμε 1κ.γλ κανέλα 1/4 μοσχοκάρυδο και 1 κούπα μήλο σε μικρά κυβάκια και προσθέτουμε λίγο παραπάνω ζάχαρη.
Μπανάνας: προσθέτουμε 1 μεγάλη λιωμένη μπανάνα.
Τυριού και μπέικον: σοτάρουμε 3 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον και 1 κούπα τριμμένο τσένταρ και φυσικά δεν θα βάλουμε ζάχαρη.
Και επειδή με την κόρη μου είχαμε όρεξη για παιχνίδι, να σας κεράσουμε και μερικά που στολίσαμε με ζαχαρόπαστα τη συνταγή της οποίας θα τη βρείτε στις Συνταγές της Παρέας
24 σχόλια:
Ελένη μου, πολύ λαχταριστά τα μάφινς σου! Και τα στολισμένα έχουν επαγγελματική εμφάνιση!
Μπράβο!
Ευχαριστώ πολύ Αγγελική μου για τα καλά σου λόγια. Καλή εβδομάδα:)
Ελενάκι την αμυγαλόπαστα την πήρες ετοιμη ή την έφτιαξες ? όλο λέω να ασχοληθώ με αυτό το ομορφο θεματάκι αλλά όλο το αναβάλω. Ασπρο χρώμα που βρίσκεις ?
οπως κατάλαβες απο τις ερωτήσεις, τα έχεις φτιάξει πολύ ωραία !! γεια στα χεράκια σου !
φιλια
Συνήθως τα κάνω με σταγόνες σοκολάτας. Πριν από λίγες μέρες έβαλα από ένα κομμάτι σοκολάτας γάλακτος που είχε μείνει στο ψυγείο αλλά δεν έβαλα χαρτάκια. Τα μαφινάκια βγήκανε αλλά η σοκολάτα έμεινε στο ταψί:(
Τα δικά σου είναι τέλεια!
Εγώ θα φτιάξω τα αρμυρά μιας και τα γλυκά δεν θα τα φάμε. Πολύ ωραίος ο στολισμός.
Δεν ξέρω αν διάβασε για τα κρουασάν πως τα έβαλα στην κατάψυξη και δούλεψε η μέθοδος.
Καλή εβδομάδα!!
Μαράκι μου δεν είναι αμυγδαλόπαστα αλλά ζαχαρόπαστα θα βάλω λίνκ πάνω στη λέξη ώστε να δεις τη συνταγούλα της, είναι πάρα πολύ εύκολο να τη φτιάξεις μόνη σου. Όσο για το λευκό είναι από μόνη της λευκή τα άλλα χρώματα τα φτιάχνω με χρώματα ζαχαροπλαστικής που προμηθεύομαι απ τα Βέφας. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Πολλά φιλία!!!
Big mama αυτό το κομμένο της φώτο το έψησα στη μαφινιέρα χωρίς χαρτάκι, έκανα τα μισά με χαρτάκια και τα υπόλοιπα χωρίς μέσα στη μαφινιέρα απλά την βουτύρωσα πολύ καλά και την αλεύρωσα μετά τινάζοντας την περίσσεια αλευριού, έτσι δεν κόλλησαν καθόλου.
Ξανθή μου να τα φτιάξεις και τα αλμυρά και περιμένω εντυπώσεις.
Είδα ότι το κολπάκι σου πέτυχε!!! όποτε πλέον είμαστε σίγουρες.
Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά!!
λαχταριστά τα μαφινάκια, όσο ήταν μικρά τα παιδιά καθόταν ώρες και έφτιαχναν λουλουδάκια και ζωάκια από ζαχαρόπαστα
τώρα την αποφεύγουμε αλλα πάντα είναι εντυπωσιακή καθώς μπορείς να φτιάξεις ωραίες γαρνιτούρες για γλυκάκια, γεια στα χέρια σου, είναι πανέμορφα
Aμάν βρε Ελενάκι μου, ένα κάτι έπαθα όταν είδα την σοκολάτα να ξεχειλίζει από τα μαφινάκια!
Εξαιρετικά!! Και οι φωτός σου σούπερ!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Αχ Ελένη μου, τι ταύτισις απόψεων!
Muffins έφτιαξα κι εγώ χτες και πήγα να βάλω την συνταγή όταν είδα την ανάρτησή σου...
Τα κρατώ λοιπόν τα δικά μου για άλλη στιγμή, έτσι κι αλλιώς τα δικά σου είναι νοστιμότατα και ομορφούλικα!
Καλό σου βράδυ...
Πεντανόστιμα φαίνονται! Φιλιά!
Πεντανόστιμα με την σοκολάτα.
Έτσι και τα φτιάξω (που θα το κάνω) αυτά του γιου μου, θα με λέει μια μέρα ολόκληρη γλυκιά μου, για να με καλοπιάνει ώστε να τρώει συνέχεια.
Τόσο γλυκατζής είναι.
γαστεροπλήξ όντως μας αρέσει πολύ με τη μικρή μου να παίζουμε με τη ζαχαρόπαστα και φυσικά να την τρώμε μετά:Ρ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Ελενάκι μου ευχαριστώ. Καλή εβδομάδα και σε σένα:)
Betty μου δεν πειράζει έπρεπε να τα ανεβάσεις πάντα τα μαφινάκια είναι καλοδεχούμενα και μη ξεχνάς έχουμε να κεράσουμε τόσο κόσμο δεν θα φτάσουν μόνο τα δικά μου. Θα περιμένω και τα δικά σου. Φιλιά!!
Ματα καλώς σε ξαναβρίσκω πάλι, πολλά φιλιά!!!
Λίνα μου αν είναι έτσι τότε να τα φτιάξεις οπωσδήποτε αξίζει τον κόπο:Ρ
Ελεν, ευχαριστώ για την απαντηση. Το είδα, είναι τέλειο. σ'ευχαριστώ πολύ !!! καλό σου απόγευμα
Not surprising that i think these look delicious! And the decorated ones look beautiful too!
Μαρία μου να είσαι καλά. Καλή επιτυχία:)
cupcakes.gr thank you very much for your comment :)
Τέλεια και λαχταριστά θα έλεγα αλλά και τα διακοσμημένα είναι το κατι άλλο! Αλήθεια που μπορούμε να βρούμε γλυκερίνη για η ζαχαρόπαστα; Καλημέρα σου!
Πλεκτο Εγκωμιο ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Την γλυκερίνη την προμηθεύομαι σε μικρό μπουκαλάκι από το φαρμακείο.
mmmmmm..... να αρπάξω ενα?
drosostalitsa σε καλωσορίζω στην κουζίνα μου. Και βέβαια να πάρεις, όσα θέλεις :)
Κάνε πάσα και κανένα κατά δω κοριτσάκιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
Φιλιά @ καλημέρα!!
Εντυπωσιακά...θα δοκιμάσω να κάνω κ την αλμυρή εκδοχή!
Αστεράκι κόπιασε!!! Πολλά φιλάκια:)
pandora καλωσόρισες στο blog μου. Όταν φτιάξεις την αλμυρή εκδοχή τους περιμένω εντυπώσεις:)
Τι κούπα,νερού- καφέ
Κούπα εννοώ τη μεγάλη κούπα του καφέ χωρητικότητας 240 γραμ. πχ νερό ή γάλα ή ακόμη και νεροπότηρο αρκεί να είναι όλα τα υλικά μετρημένα με την ίδια κούπα.
Δημοσίευση σχολίου