Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Προφιτερόλ με στέβια




 Υπέροχο προφιτερόλ χωρίς καθόλου ζάχαρη. Αφράτα σου γεμισμένα με βελούδινη κρέμα πατισερί και καλυμμένα με υπέροχη κρέμα σοκολάτας!! Δοκιμάστε τα  με στέβια αλλά και με ζάχαρη για όσους δεν κάνουν ειδική δίαιτα καθώς δίπλα γράφω και τις αναλογίες της κανονικής ζάχαρης.




Υλικά για 30 περίπου  σου:

  • 125 ml νερό
  • 125 ml γάλα 3,5% λιπαρά
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι 
  • 1/2 κ.γ στέβια 1:3 με ερυθριτόλη (1κ.γ ζάχαρη)
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 αυγά
Υλικά για την κρέμα πατισερί:

960 ml γάλα με 1,5 % λιπαρά
4 αυγά
55 γραμ. στέβια κρυσταλλική με ερυθριτόλη 1:3 ( 160 γραμ.ζάχαρη)
60 γρ. αλεύρι
60 γραμ. corn flour ή νισεστέ
2 βανίλιες
μια πρέζα αλάτι
130 γραμ. βούτυρο

Υλικά για την κρέμα σοκολάτα:

1 λίτρο γάλα 1,5% λιπαρά
100 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γραμ. κουβερτούρα με στέβια (αν τα φτιάξετε με ζάχαρη θα βάλετε κανονική κουβερτούρα)
100-200 γραμ. ανάλογα με το πόσο πηχτή την θέλετε τη σος σοκολάτας κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά.
4 κουταλιές της σούπας σιρόπι με άρωμα φουντούκι προαιρετικά
1 βανίλια
Αμύγδαλο φιλέ και σαντιγί για το γαρνίρισμα προαιρετικά.

Εκτέλεση:

Για τα σου:

Καλό θα ήταν να  φτιάξουμε τα σου και την πατισερί απ το προηγούμενο βράδυ.

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C, στον αέρα.
  2. Βάζουμε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, αλάτι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα για να βράσουν. Ρίχνουμε όλο το αλεύρι εκτός φωτιάς και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και ξανά βάζουμε στην φωτιά για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Στη συνέχεια βάζουμε τη ζύμη στο μίξερ και αφού τη δουλέψουμε μόνη της για 2 λεπτά ξεκινάμε να προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
  4. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ και σε ταψιά με λαδόκολλα ‘κόβουμε’ σουδάκια. Αν δεν έχουμε κορνέ αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα πάνω στη λαδόκολλα.
  5. Καλό είναι να αφήσουμε τα σου μέσα στον φούρνο αφού τον έχουμε σβήσει και με μισάνοιχτη την πόρτα του ώστε να στεγνώσουν και να κρυώσουν καλά και να γίνουν τραγανά.

Για την κρέμα πατισερί:

  1. Κρατάμε μια κούπα από το γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο να βράσει.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά το αλεύρι, το corn flour, το αλεύρι, τις βανίλιες,το αλάτι και τη ζάχαρη. Για να ανακατευτούν ομοιόμορφα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ραβδομπλέντερ.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο γάλα που βράζει και ανακατεύουμε πολύ καλά με συρμάτινο αναδευτήρα μέχρι να πήξει η κρέμα μας 
  4. Κατεβάζουμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στην κρέμα μας. Αν η κρέμα μας έχει σβόλους ή την περνάμε όσο είναι ζεστή από σήτα ή χρησιμοποιούμε το ραβδομπλέντερ.
  5. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφού κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο.

Για την σως σοκολάτας:

  1. Βάζουμε το αλεύρι και το γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς
  2. Μόλις αρχίζει να πήζει ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σε κομμάτια, το σιρόπι φουντουκιού  και την βανίλια
  3. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα και αποσύρουμε από την φωτιά
  4. Ανάλογα με το πόσο ρευστή την θέλουμε ( σημειωτέων όσο κρυώνει πήζει περισσότερο) προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος
  5. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να γίνει χλιαρή

Στήσιμο του γλυκού:

Βγάζουμε την κρέμα πατισερί από το ψυγείο και την χτυπάμε με μίξερ να αφρατέψει
Γεμίζουμε τα σου τρυπώντας τα με κορνέ ή αν δεν έχουμε κόβουμε πάνω πάνω και τα γεμίζουμε με ένα μικρό κουταλάκι

Στρώνουμε τα σου σε πυρέξ ή μπολ γυάλινο
Περιχύνουμε με την χλιαρή σος σοκολάτας σε στρώσεις μια στρώση σου μια σοκολάτα
Ρίχνουμε πάνω μπόλικη σος σοκολάτας και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και σαντιγί προαιρετικά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!!!








5 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Υστερα απο πολυυυυ καιρο περασα απο εδω για να αφησω τις ευχες μου .ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεια και ολα τα καλα.Να εισαι παντα καλα!!!!

elen είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες ευχές σου!! Καλή χρονιά Σκρουτζάκο με υγεία και πολλά χαμόγελα!!!

nikol είπε...

Ευχαριστώ :)

Jack Smith είπε...

Welcome to www.avg-retail.xyz Protect your data, devices, and your family With the development of the digital world, online protection is crucial. It is extremely important to protect your PCs, Mac, computers as well as mobile devices and tablets with avg.com/retail. This can be done with the help of effective internet security and anti-virus products from avg.com/retail that safeguards all devices used on digital platforms.

For more information: www.avg.com/retail

When you buy a new HP printer, you try to connect it using the user manual. The manual provided by the 123.hp.com/setup manufacturer may not be in detail. Hence, our technical experts have given simple instructions that guide you through the HP Printer setup and troubleshooting issues if any.

For more information: 123.hp.com/setup

To activate office.com/setup you need to visit office setup. Find what all you can do on www.office.com/setup. login in, create new account, enter office product key, Get your office and get support.


For more information: office.com/setup

Vlasta Parkanová είπε...

Το όνομά μου είναι Leonidas Nefeli, παντρεύτηκε για πάνω από 6 χρόνια και ήταν τρομερό γιατί ο σύζυγός μου πραγματικά εξαπάτησε για μένα και έψαχνε για διαζύγιο, καταρρίψαμε πριν από ένα χρόνο και επέστρεψα μετά από τόσους λόγους για ωραία αγάπη δώρα. Αγαπώ τον σύζυγό μου τόσο πολύ που δεν υπάρχει ώρα της ημέρας, όταν δεν σκέφτομαι γι 'αυτόν, είναι ένας κόσμος για μένα, τον εκτιμώ με τον ίδιο τρόπο. να μην μπορώ να κάνω τίποτα για να τον βλάψω ή να τον κάνει να αισθάνεται λυπημένος. Βρήκα ένα ιστολόγιο στο blog Μια μαρτυρία που ονομάζεται "Osawe jennifer" στο Διαδίκτυο, πώς αποκατέστησε την μεγάλη καταπιεσμένη μεγάλη ιέρεια του ναού της προίκας, τον πρώην σύζυγό της στο σπίτι μετά από 3 ημέρες αγάπης. Έχω διαβάσει τόσα πολλά διαφορετικά μετα-σχόλια σχετικά με τις αμηχανίες Οι μεγάλες δυνάμεις βοήθησαν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από την απόσταση, έφεραν πρώην αγάπη και βοήθησαν στην επίλυση του διαζυγίου και οι ξεχωριστοί λογαριασμοί επέστρεψαν από αγάπη και δημιούργησαν ευτυχισμένους ανθρώπους στη σχέση. Πρέπει να είμαι 100% σίγουρος, οπότε προσπάθησα και έστειλε ένα μήνυμα επικοινωνίας στο doctorosagiede75@gmail.com ή whatsapp +2349014523836 και απάντησε αμέσως και του είπα την ιστορία μου και μου έδωσε μόνο 2 ημέρες για να ρίξει ένα ξόρκι τη νύχτα ήταν πίσω και ικέτευσε για συγχώρεση, πόσο υπέροχο και αξιόπιστο ήταν το έργο του. Εάν κάποιος έχει παρόμοια προβλήματα, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο e-mail του.

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin