Η υπέροχη γλυκιά καμένη δροσερή κρέμα που μοσχοβολά ανθόνερο.
Λατρεμένο γλυκάκι.
Γι αυτή την φανταστική συνταγή θα ευχαριστίσω τα φιλαράκια μου Γιάννα και Κώστα.
Υλικά:
- 2,5 λίτρα γάλα φρέσκο
- 200 γραμ. νισεστέ
- 500-600 γραμ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 2 σταγόνες εσάνς άνθεων
Εκτέλεση:
- Προθερμένουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα αφού κρατήσουμε περίπου 2 ποτήρια από αυτό, και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και το βάζουμε να πάρει βράση.
- Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το νισεστέ τη βανίλια και την εσάνς.
- Μόλις το γάλα πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το διαλυμένο νισεστέ και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς ίσα ίσα που να πήξει.
- Σε ένα ταψί διαμέτρου 38 εκ περίπου ρίχνουμε μια μεγάλη κουτάλα από την κρέμα και το κουνάμε να πάει παντού να κάνει μια λεπτή στρώση.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και το αφήνουμε να καεί να πάρει ένα καστανό χρώμα(κατά τη διάρκεια του ψησίματος μπορεί να φουσκώσει, τρυπάμε με ένα μαχαίρι τη φούσκα ώστε να κάτσει όλη αυτή η πέτσα στο ταψί)
- Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα να πάρει μια βράση και να πήξει.
- Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και το αφήνουμε να κρυώσει .
- Όταν κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε τετράγωνα κομμάτια αφού τα αναποδογυρίσουμε ώστε η καμένη επιφάνεια να είναι προς τα πάνω.
15 σχόλια:
Καλησπερα πατριωτακι,την γλυκα του ναχεις! Θα ερθετε Σαμο φετος?Αν ναι να σας δουμε ε?
Σε 10 μερες ερχομαστε.
Καλο βραδυ
αγαπημένο γλυκάκι, και εγώ σήμερα το ίδιο γλυκό ανέβασα
Μου αρέσει πολύ αυτό το γλυκάκι, δεν το έχω φτιάξει ποτέ όμως και φαίνεται εύκολο!
Η φωτό σου απλά λαχταριστή!!!
Φιλιά, καλό βράδυ!!
Όμορφο φαίνεται, φαντάζομαι θα μοσχομυρίζει!
Πατριωτάκια μου με το καλό να μας έρθετε. Εμείς μένουμε μόνιμα στο νησί χειμώνα καλοκαίρι. Και βέβαια θα χαρώ πολύ να βρεθούμε:)
γαστεροπλήξ μου το λατρεύω αυτό το γλυκάκι πριν λίγο είδα και το δικό σου είναι θεϊκό!!!! ειδικά με το βουβαλίσιο γάλα θα είναι υπέροχο!!!!
Έλενα μου είναι πανεύκολο και ότι πρέπει για το καλοκαιράκι.Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Πολλά φιλάκια!!!
big mama όντως μοσχομυρίζει ανθόνερο με τρελαίνει αυτό το άρωμα:)
μμμμμμμ λενάκι του την γλύκα του να χεις.. μεγάλες καλημέρες....
Πω πω υπέροχο το γλυκάκι σου, έτοιμο το έχω φάει μόνο, στη Θεσσαλονίκη που φημίζεται για τέτοια γλυκά. Αλλά και το δικό σου σούπερ φαίνεται!!!
πω πω από τα αγαπημένα μου γλυκά, να είχα ένα κομματάκι τώρα!!!
δεν το έχω φτιάξει ποτέ όμως φοβάμαι μην το κάψω....χιχιχιχιχιχι
ΠΟλλά φιλιά
Αμαλία
Ευχαριστώ για τα όμορφα σχόλια σας:)
Amali είναι το μόνο γλυκάκι που δεν φοβάσαι μην το κάψεις!!!ίσα ίσα όσο πιο καμένο τόσο πιο νόστιμο!!!:P
Φιλιά καλά να περνάτε όπου και αν είστε!!!
αν δεν βαλω εσανσ πιραζει?
Ανώνυμε δεν πειράζει αν δεν βάλεις εσάνς. Μπορείς να το αντικαταστήσεις με βανίλια ή ότι άλλο άρωμα θέλεις ή σκέτο ανθόνερο η και τίποτα αναλόγως τις προτιμήσεις σου.
Καλημέρα κ από μένα!ψαχνω ώρες ατελείωτες για αυτή την συνταγή!περιμένω να κρυώσει κ να μπει ψυγείο!δεν έβαλα εσάνς ανθέων.αυτό είναι το ανθόνερό που λέμε;αν γάμω ανθόνερό πόσο θαπρέπει να ρίξω;με καμμένη καραμέλα το έχετε κάνει;ευχαριστώ εμ των προτέρων!
Ανώνυμε το εσάνς άνθεων είναι πιο συμπυκνωμένο απ το ανθόνερο με αυτή αρωματίζουν το ανθόνερο. Αρκεί λίγες σταγόνες για να πάρει άρωμα το γλυκό μας. Τώρα αν βάλεις ανθόνερο βάλε λίγο περισσότερο αναλόγως πόσο έντονα θέλεις να πάρει γεύση και άρωμα. Με καραμέλα καμένη δεν έχω φτιάξει τη συγκεκριμένη συνταγή. Υπάρχει κάποια άλλη την οποία θα ανεβάσω με την πρώτη ευκαιρία.
Το ταψί χρειάζεται να το έχουμε βουτυρώσει;
Το ταψί δεν χρειάζεται βουτύρωμα
Δημοσίευση σχολίου