Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Αφράτο κέικ βουτύρου με άρωμα λεμόνι και τυρί κρέμα


 Τέλειο αφράτο κεκάκι βουτύρου με άρωμα λεμόνι και κρεμώδη γέμιση με τυρί κρέμα, ότι πρέπει για το απογευματινό μας καφεδάκι.
 

Υλικά για το κέικ:

  • 2/3 κούπας αλεύρι για όλες της χρήσεις που θα του προσθέσετε 2 κ.γλ baking powder ή 2/3 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
  • 1/4 κ.γλ αλάτι
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 125 γρ. αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
  • 2 αυγά
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα δύο λεμονιών
  •  
Για τη κρέμα τυριού:

  • 1 πακέτο τυρί κρέμα
  • 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνη 
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
  • έξτρα άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Για το κέικ:ανακατεύουμε καλά το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη
  2. Προσθέτουμε τα αυγά το χυμό τις βανίλιες και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα
  3. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το baking ή το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το αλάτι και χτυπάμε ελαφρά. 
  4. Στρώνουμε το μείγμα του κέικ σε  καλά αλευρωμένη και βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα ή ταψάκι διαμέτρου 26 εκ.

Γέμιση:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα για 5 λεπτά να αφρατέψει 
  2. Προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε για 3 λεπτά ακόμη
  3. Προσθέτουμε το αυγό το βούτυρο τη βανίλια και το ξύσμα και τα χτυπάμε για λίγο ακόμη να αναμειχθούν.
  4. Στρώνουμε το μείγμα της γέμισης πάνω απ το μείγμα του κεικ προσέχοντας να είναι στο κέντρο πιο πολύ η γέμιση όπως βάζουμε τη γέμιση σε μια τάρτα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175-180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.



 Τη συνταγή την έχω μεταφράσει από εδώ:http://bakehouse.squarespace.com/home/2011/7/27/lemony-cream-butter-cake.html


1 σχόλια:

niki nikoula είπε...

Πολύ αφράτο το κέικ σου,τέλειο!

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin