Τέλειο αφράτο κεκάκι βουτύρου με άρωμα λεμόνι και κρεμώδη γέμιση με τυρί κρέμα, ότι πρέπει για το απογευματινό μας καφεδάκι.
Υλικά για το κέικ:
- 2/3 κούπας αλεύρι για όλες της χρήσεις που θα του προσθέσετε 2 κ.γλ baking powder ή 2/3 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
- 1/4 κ.γλ αλάτι
- 1/3 κούπας ζάχαρη
- 125 γρ. αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
- 2 αυγά
- χυμός από 1 λεμόνι
- 2 βανίλιες
- ξύσμα δύο λεμονιών
- 1 πακέτο τυρί κρέμα
- 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 1 αυγό
- 1 βανίλια
- ξύσμα από 1/2 λεμόνη
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
- έξτρα άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Για το κέικ:ανακατεύουμε καλά το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη
- Προσθέτουμε τα αυγά το χυμό τις βανίλιες και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το baking ή το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το αλάτι και χτυπάμε ελαφρά.
- Στρώνουμε το μείγμα του κέικ σε καλά αλευρωμένη και βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα ή ταψάκι διαμέτρου 26 εκ.
Γέμιση:
- Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα για 5 λεπτά να αφρατέψει
- Προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε για 3 λεπτά ακόμη
- Προσθέτουμε το αυγό το βούτυρο τη βανίλια και το ξύσμα και τα χτυπάμε για λίγο ακόμη να αναμειχθούν.
- Στρώνουμε το μείγμα της γέμισης πάνω απ το μείγμα του κεικ προσέχοντας να είναι στο κέντρο πιο πολύ η γέμιση όπως βάζουμε τη γέμιση σε μια τάρτα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175-180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
Τη συνταγή την έχω μεταφράσει από εδώ:http://bakehouse.squarespace.com/home/2011/7/27/lemony-cream-butter-cake.html
1 σχόλια:
Πολύ αφράτο το κέικ σου,τέλειο!
Δημοσίευση σχολίου