Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με κρέμα καρύδας και κάσιους


Είμαι λίγο περίεργη στο να δοκιμάζω περίεργες για τα μεσογειακά μας γούστα συνταγές αλλά αυτή πραγματικά με ενθουσίασε!! Ο συνδυασμός των υλικών η γεύση της εξωτικής καρύδας συνθέτουν ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε!!

Υλικά:

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο σε κύβους
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1/4 κούπας σησαμέλαιο ή κάποιο ελαφρύ σπορέλαιο
  • 1κ.σ τζίντζερ φρέσκο τριμμένο ή 1κ.γλ σκόνη
  • 1 κ.γλ κουρκουμά σκόνη
  • 1/2 κ,γλ κύμινο 
  • 600γραμ κρέμα καρύδας
  • 1/2 κούπα κάσιους
  • 2 κ.σ σταφίδες ξανθές
  • αλάτι, πιπέρι
  • χυμό από 2 λάιμ
  • ρύζι μπασμάτι ή όποιο άλλο ρύζι σας αρέσει. Εγώ το έχω σερβίρει με καστανό ρύζι.


  1. Σοτάρουμε το κοτόπουλο στο σησαμέλαιο σε αντικολλητικό σκεύος για 10-12 λεπτά περίπου.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο το τζίντζερ και τα μπαχαρικά μας να σωταριστούν
  3. Προσθέτουμε την κρέμα  καρύδας και τον χυμό των λάιμ και κατεβάζουμε την θερμοκρασία να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα
  4. 2-3 λεπτά πριν το κατεβάσουμε ρίχνουμε τα κάσιους και τις σταφίδες
  5. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.












sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin