Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Να σας κεράσω!!!!!


Μιας και σήμερα έχω τα γενέθλια μου είπα να σας κεράσω το κάτι τις μου μιας και τουρτίτσα θα κόψω στην ονομαστική μου εορτή που είναι τις επόμενες μέρες.
Σιροπιαστές φωλίτσες σοκολάτας λοιπόν!!!
Κοπιάστε φιλαράκια μου!!!!

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Η Παστιτσάδα της θείας Φωτεινής



Ένα υπέροχο φαγητό που έφαγα απ τα χεράκια της θείας Φωτεινής από τη Ζάκυνθο και ξετρελάθηκα. Μου έδωσε τη συνταγή και ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας.

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι ελιά ή ποντίκι ή κάποιο τρυφερό μέρος κομμένο σε μεριδούλες
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
  • 1/2 ποτηράκι κρασί κόκκινο έξτρα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι, λίγο πάπρικα,λίγο μοσχοκάρυδο,λίγη κανέλα, λίγο γαρίφαλο σκόνη,μπαχάρι,λίγο κόλιανδρο
  • 1 κούπα φρεσκοτριμένη ντομάτα
  • 1 χάρτινο κουτί πολτό ντομάτας
  • 1 κ.γλ ζάχαρη
  • Μακαρόνια νο 5
  • Λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο για τα μακαρόνια
  • Μπόλικο λαδοτύρι Ζακυνθινό ή πεκορίνο.

Εκτέλεση:

  1. Μαρινάρουμε από βραδύς το κρέας στο κρασί
  2. Την επόμενη μέρα το στραγγίζουμε προσθέτουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σωταριστούν και αυτά και σβήνουμε με το 1/2 ποτηράκι κρασί.
  4. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, τη φρέσκια ντομάτα τη σάλτσα και τη ζάχαρη.
  5. Συμπληρώνουμε λίγο νεράκι στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να να μαλακώσει το κρέας μας.
  6. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια και τα ζεματίζουμε με λίγο λαδάκι ή βούτυρο.
  7. Σερβίρουμε το φαγητό μας πασπαλισμένο με μπόλικο Ζακυνθινό λαδοτύρι ή πεκορίνο και ... καλή μας όρεξη!!!

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Σκουμπρί λαδορίγανη στο φούρνο


Υλικά:
  • 3 μεγάλα σκουμπριά ή κολιοί
  • 1/2 κεφάλι σκόρδο
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 1/2 λεμόνι
  • φέτες λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση:

1.
Αφού καθαρίσουμε τα ψάρια μας τα αραδιάζουμε σε ταψάκι και τα χαρακώνουμε καθέτως στη μια τους πλευρά.
2. Βάζουμε στην κοιλιά του κάθε ψαριού από μία σκελίδα σκόρδο χοντροκομμένη.
3. Περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού και πασπαλίζουμε με τις χοντροκομμένες σκελίδες σκόρδου.
4. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε σε κάθε χαρακιά μια φετούλα κομμένη στη μέση, από λεμόνι.
5. Πασπαλίζουμε με ρίγανη περιχύνουμε με το ελαιόλαδο,και προσθέτουμε και μισή κούπα νεράκι.

6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς αέρα ή πάνω κάτω για 40 περίπου λεπτά.



Λίγα ακόμη μυστικά: Αυτό το φαγητό μπορεί ακόμη να γίνει με γαύρο, σαρδέλα, ακόμη λακέρδα ή παλαμίδα.

Και λίγες χρήσιμες πληροφορίες για τη διατροφή μας:
  • Tο ψάρι, λένε οι ειδικοί, είναι πλούσιο σε βιταμίνες (A, D, B3) και μέταλλα (νάτριο, ασβέστιο, φώσφορο).
  • Eίναι η καλύτερη πηγή ζωικών πρωτεϊνών και απαραίτητων αμινοξέων.Δεν περιέχει κεκορεσμένα λιπίδια, ενώ είναι πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά οξέα της οικογένειας του λινολενικού οξέος (ω-3), που έχουν συνδεθεί με χαμηλή συχνότητα στεφανιαίας νόσου.
  • Tο ψάρι είναι από τα τρόφιμα που συμπεριλαμβάνονται στο μοντέλο της μεσογειακής δίαιτας, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να καταναλώνεται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.
  • Mαγειρεύεται πιο εύκολα και είναι πιο εύπεπτο από το κρέας.

Πηγή:http://www.incardiology.gr/odigies/psari_genika.htm

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Ομελέτα με το όλα της


Πως φτιάχνουμε μία πλούσια με τα όλα της ομελέτα, με μικρά και απλά βήματα με σίγουρο αποτέλεσμα!!

Υλικά:
  • Πατάτες
  • Πιπεριές
  • Γαλοπούλα
  • Κίτρινο τυρί
  • Φέτα
  • 2 αυγά
  • Λίγο γάλα

Τα υλικά αυξομειώνονται ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού, και φυσικά μπορείτε να βάλετε υλικά της αρεσκείας σας!

Εκτέλεση:

1. Τηγανίζουμε 3-4 μεγάλες πατάτες

2. Μέχρι να τηγανιστούν οι πατάτες ετοιμάζουμε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε, ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι

3. Τρίβουμε φέτα, κόβουμε γαλοπούλα και τυρί κίτρινο


4. Παίρνουμε 2 αυγά και προσθέτουμε αλάτι και κόκκινη πάπρικα

5. Όταν οι πατάτες ετοιμαστούν τις αφαιρούμε απ’ το τηγάνι και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί

6. Προσθέτουμε στο τηγάνι μας 2 κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρουμε πρώτα τις πιπεριές

7. Στη συνέχεια, αφού μαλακώσουν οι πιπεριές προσθέτουμε και το κρεμμύδι και αν θέλουμε και τα αλλαντικά μας

8. Όταν αυτά πάρουν κάποιο χρώμα τα αφαιρούμε απ’ το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο

9. Έπειτα, τοποθετούμε πάλι τις πατάτες στο τηγάνι και τις στρώνουμε ελαφρώς

10. Χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα πολύ καλά

11. Ρίχνουμε στις πατάτες τα σοταρισμένα υλικά μας

12. Και προσθέτουμε και τα τυριά

13. Ρίχνουμε με γρήγορες κινήσεις τα χτυπημένα αυγά και κουνάμε με ελαφρές κυκλικές κινήσεις το τηγάνι να πάνε παντού

14. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθεί

15. Όταν περάσουν περίπου 5’ βάζουμε πάνω στο τηγάνι μία πιατέλα την κρατάμε με το χέρι μας

16. Και μία γρήγορη κίνηση γυρνάμε τούμπα το τηγάνι πάνω στην πιατέλα

17. Μετά, «κυλάμε» την ομελέτα (βλ. φώτο) ξανά μέσα στο τηγάνι για να ψηθεί και από την άλλη πλευρα

18. Αφήνουμε να ψηθεί και με τον παραπάνω τρόπο αναποδογυρίσματος την ξαναγυρνάμε στην πιατέλα

19. Η ομελέτα είναι έτοιμη και καλοψημένη, μπορούμε να προσθέσουμε και λεμόνι.


Καλή όρεξη!

Η συνταγή αυτή είναι της φίλης μου Βάσως καθώς και οι φωτογραφίες βήμα βήμα. Την ευχαριστώ πολύ γι αυτό.


sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin