Ένα Κυριακάτικο ή γιορτινό φαγάκι και όχι μόνο.
Υλικά:
- 1,5-2 κιλά σπάλα χοιρινή ( θα ζητήσετε απ τον κρεοπώλη σας να το ανοίξει σε φέτα για ρολό)
- 1 πιπεριά φλωρίνης
- 1 πράσινη πιπεριά
- 250 γραμ. κεφαλοτύρι ή όποιο σκληρό τυρί πικάντικο σας αρέσει
- 1 κ.σ μουστάρδα
- 1 ντομάτα
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 7 λωρίδες bakon
- αλάτι,ρίγανη,θυμάρι,πάπρικα,πιπέρι
- 3 κ.σ βούτυρο λιωμένο η λίγο παραπάνω ελαιόλαδο
Για τη σως
- Το ζουμί απ το ψητό μας περίπου 1 1/2 φλυτζάνι
- 1 1/2 κ.σ γεμάτη corn flour
Εκτέλεση:
- Στρώνουμε σε ευρύχωρο ταψί δυο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας και απλώνουμε τη φέτα το κρέας
- Το πασπαλίζουμε με το αλάτι και τα μπαχαρικά και απ τις δύο πλευρές και απλώνουμε στη μία πλευρά τη μουστάρδα
- Πάνω απ τη στρώση μουστάρδας απλώνουμε τις λωρίδες μπέικον ,το τυρί σε λεπτά φετάκια, τις πιπεριές σε λωρίδες, το κρεμμύδι και την ντομάτα σε λεπτές φέτες
- Απλώνουμε όλα τα υλικά ώστε να καλύπτουν ολόκληρη τη φέτα του κρέατος και ραντίζουμε πάνω μια κουταλιά απ το λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο
- Τυλίγουμε προσεκτικά το ρολό και το πιάνουμε με οδοντογλυφίδες
- Απ έξω το αλείφουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και το τυλίγουμε σφιχτά σε λαδόκολλα και απ έξω με αλουμινόχαρτο
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 190 βαθμούς για 2 ώρες περίπου
- Ξετυλίγουμε το κρέας προσθέτουμε λίγο νεράκι στο ταψί και ψήνουμε για λίγη ώρα στο γκριλ για να πάρει χρώμα
- Βάζουμε το ζουμάκι απ το ψητό μας σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι αν δεν είναι αρκετό και ρίχνουμε το corn flour αραιωμένο σε λίγο κρύο νερό ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σαλτσούλα μας.
- Σερβίρουμε με πατατούλες ή ρυζάκι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου