Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

Αφράτο κέικ με τυρί κρέμα (cream cheese pound cake)


Ένα σούπερ αφράτο κέικ με  αέρινη υφή και τέλεια γεύση που ξεφεύγει απ τα συνηθισμένα κέικ.

Υλικά:

  • 1 πακ. τυρί κρέμα
  • 250 γραμ. αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 5 αυγά
  • 1 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 2 βανίλιες και προαιρετικά λίγη εσάνς καρύδας ή πικραμύγδαλο
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 κ.γλ baking powder αν  δεν χρησιμοποιήσετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κ.γλ αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ να αφρατέψει και προσθέτουμε και το τυρί κρέμα, τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ένα ένα τα αυγά και τις βανίλιες
  3. Ανακατεύουμε το baking με το αλεύρι και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα χτυπώντας τα σε μέτρια ταχύτητα. (Αν βάλουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του δεν θα βάλουμε το baking powder)
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα μας.
  5. Πριν το ρίξουμε αν θέλουμε κέικ μαρμπέ , ρίχνουμε το μισό μείγμα στη φόρμα και στο υπόλοιπο προσθέτουμε λίγο κακάο ή λιωμένη κουβερτούρα και το προσθέτουμε στη φόρμα ανακατεύοντας ελαφρά ώστε να δημιουργηθεί σχέδιο.
  6. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο 175 βαθμούς για μία ώρα 
  7. Για να δούμε αν έχει ψηθεί μέσα βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν αυτή βγει καθαρή τότε είναι έτοιμο.
  8. Αφήνουμε τη φόρμα έξω από το φούρνο για 5 λεπτά πριν ξεφορμάρουμε.


1 σχόλια:

fotolabida maria είπε...

ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ!!!!ΤΕΛΕΙΟ !!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin