Μια βελούδινη θρεπτική σουπίτσα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Υλικά:
- 4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 3 μεγάλες πατάτες κομμένες
- 3 καρότα σε ροδέλες
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- μισό σφηνάκι λευκό κρασί
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- πιπέρι
- 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου ή 1 κύβο έτοιμο διαλυμένο σε 1 lt νερό
- λίγη κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα
- λίγη πάπρικα
Εκτέλεση:
- Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο
- Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε μέσα το ζωμό
- Βάζουμε πιπέρι λίγη πάπρικα και το ξύσμα και σιγοβράζουμε σκεπάζοντας την κατσαρόλα να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
- Μόλις μαλακώσουν σβήνουμε τη φωτιά και περνάμε τη σούπα μας απ το μούλτι να γίνει κρέμα.
- Σερβίρουμε ζεστή με λίγη κρέμα γάλακτος και πασπαλισμένη πάπρικα.
2 σχόλια:
Πολύ ωραία! Ότι πρέπει για τον καιρό!
Λαχταριστή, θρεπτική, χουχουλιάρικη η σουπίτσα σου Ελενάκι μου!
Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!!
Δημοσίευση σχολίου