Εύκολο σούπερ σοκολατένιο κεκάκι για όλες τις ώρες!!
Υλικά:
- 3/4 κούπας καστανή ζάχαρη
- 3/4 κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 αυγά
- 1/2 κούπα λάδι
- 3/4 κούπας γάλα ανακατεμένο με 1 κ.σ ξύδι
- 1 κούπα κακάο
- 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κ.γλ. σόδα
- 3/4 κ. γλ. baking powder
- 1 κ.γλ αλάτι
- 2 βανίλιες
- 1 κ.γλ καφέ στιγμιαίος
- 1 φακελάκι ψηφίδες σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε καλά τις δύο ζάχαρες και το λάδι
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά το μείγμα
- Ρίχνουμε το κακάο και το γάλα που έχουμε διαλύσει μέσα τον καφέ και το ξύδι
- Στο αλεύρι ανακατεύουμε το baking τη σόδα το αλάτι και τις βανίλιες και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα μας.
- Ρίχνουμε τις ψηφίδες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα
- Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα περίπου κάνοντας το τεστ της οδοντογλυφίδας για να δούμε αν έχει ψηθεί καλά
- Ξεφορμάρουμε αφού αφήσουμε να σταθεί μέσα στη φόρμα για 15 περίπου λεπτά.
Λίγα ακόμη μυστικά:
Γίνεται και χωρίς τις ψηφίδες σοκολάτας. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε μια γκανας λιώνοντας μια κουβερτούρα με λίγη κρέμα γάλακτος και να περιχύσετε το κέικ αφού κρυώσει. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για παντεσπάνι τούρτας. Θα το ψήσετε στο ανάλογο ταψί και θα το σιροπιάσετε ελαφρά πριν βάλετε την κρέμα της προτίμησης σας. Είναι για δύο πάτους παντεσπάνι 30 εκ περίπου.
3 σχόλια:
Φούλ της σοκολάτας, δηλαδή τέλειο!!!
Καλή βδομάδα Ελενάκι, φιλιά!
Σουπερ σοκολατενιο το κεικακι σου Ελενη μου,ειναι για πολλα σλουρπ!!!
Γεια στα χερακια σου!!!
Δεν λέμε ποτέ όχι στην σοκολάτα!
Δημοσίευση σχολίου