Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Ντόνατς γεμιστά με κρέμα μιλφέιγ και σοκολάτα



Λαχταριστά ντόνατς γεμισμένα με βελούδινη κρέμα μιλφέιγ και επικάλυψη σοκολάτας γκανας



Υλικά:


  • 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75 γραμ. ζάχαρη
  • 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 φακ, ξηρή μαγιά
  • 3 αυγά
  • 100 γραμ. χλιαρό νερό
  • 50 γραμ. χλιαρό γάλα
  • 1 βανίλια
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα  


Για την κρέμα:

  • 1 φακελάκι κρέμα στιγμής για μιλφέιγ( Γάλα που απαιτεί η συσκευασία) ή κρέμα πατισερί που θα φτιάξετε εσείς. Συνταγούλα εδώ


Για την επικάλυψη:

  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα λίγο γάλα εβαπορέ.


Εκτέλεση:


  1. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός απ τη μαγιά που την προσθέτουμε στο τέλος αφού πριν την διαλύσουμε στο χλιαρό νερό.
  2. Ζυμώνουμε με τον γάντζο του μίξερ ώσπου να γίνει μια ζύμη λεία και απαλή που κολλάει λίγο στα χέρια αν είναι πολύ κολλώδες προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
  3. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για μία ώρα περίπου
  4. Σε λαδωμένη επιφάνεια ανοίγουμε φύλλο πάχους ενός δαχτύλου και κόβουμε με μεσαίο ποτήρι αφού έχουμε λαδώσει το στόμιο του για να μη κολλάει η ζύμη
  5. Αραδιάζουμε τα ντόνατς σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα
  6. Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα μιλφέιγ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την βάζουμε στο ψυγείο. Αν φτιάξουμε δική μας κρέμα την φτιάχνουμε πριν τα ντόνατς και την αφήνουμε να κρυώσει και μετά ψυγείο.
  7. Βάζουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι η κατσαρόλα και τηγανίζουμε τα ντόνατς μέχρι να πάρουν ένα ρόδινο χρώμα
  8. Σε μπολάκι βάζουμε αρκετή ζάχαρη και κανέλα και πασπαλίζουμε με αυτή τα ντόνατς όσο είναι ακόμη ζεστά.
  9. Ανοίγουμε με μαχαιράκι ένα ένα ντόνατ και το γεμίζουμε με κρέμα
  10. Φτιάχνουμε την γκαναζ λιώνοντας την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί μαζί με λίγο γάλα εβαπορέ μέχρι να πετύχουμε μια ρευστή κρέμα σοκολάτας και περιχύνουμε τα ντονατς.



Λίγα ακόμη μυστικά:

Μπορούμε να διατηρήσουμε τα ντόνατς μέσα σε σακουλάκια χωρίς την κρέμα στην κατάψυξη. Όποτε θέλουμε φρέσκα βγάζουμε ζεσταίνουμε λίγο στον μικροκυμάτων γεμίζουμε κρέμα και σοκολάτα και σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να τα γεμίσουμε με νουτέλλα ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

4 σχόλια:

mahalyasree είπε...

There are many interesting information included and i can easily understand all given information.I post something on my blog to post something, or wait to post something worth saying. Keep update more information....
Office Interior Designers in Bangalore
Office Interior Designers in Hyderabad

melinamia είπε...

I do trust all of the concepts you’ve presented on your post. They’re really convincing and will definitely work. Still, the posts are too brief for newbies. May you please extend them a little from subsequent time?Also, I’ve shared your website in my social networks.
Storage space rental singapore
Cheapest storage space singapore
Van delivery service singapore

Raghu είπε...

It's a wonderful post and very helpful, thanks for all this information. You are including better information regarding this topic in an effective way.Thank you so much.
Allergy Medicines
Ayurvedic Medicine For Immunity

Unknown είπε...

we have provide bestPainters in Chennai

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin