Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

~Τούρτα γεννεθλίων με τριαντάφυλλα~






Απλή αλλά συγχρόνως εντυπωσιακή. Ζουμερή με μπόλικη σαντιγί.
 Για όσους τους δυσκολεύει η χρήση ζαχαρόπαστας για την διακόσμηση αυτή είναι η ιδανική λύση.

Υλικά:
  • Η τούρτα είναι : Τούρτα νουτέλα της οποίας τις οδηγίες θα βρείτε εδώ: http://www.sintagespareas.gr/sintages/tourta-noutela.html
  •  Για 4 παντεσπάνια (την έφτιαξα αρκετά ψηλή) θα χρειαστείτε 2 1/2 δόσεις απ αυτό το παντεσπάνι :http://www.sintagespareas.gr/sintages/pantespani.html  τα οποία έφτιαξα σοκολατένια βάση των οδηγιών.
  • Επίσης θα χρειαστείτε μιάμιση δόση απ το σιρόπι της συνταγής για την τούρτα νουτέλα και  1 συσκευασία διπλό garni  έξτρα απ τα υλικά της τούρτας, καθώς και λίγη νουτέλα παραπάνω.
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας.

Εκτέλεση:
1. Ψήνετε απ την προηγούμενη τα παντεσπάνια και αφού κρυώσουν τα σκεπάζετε με μεμβράνη     και τα αφήνετε να σταθούν όλη νύχτα.
2. Κόβουμε τα παντεσπάνια δείτε μια πολύ ωραία τεχνική εδώ: http://www.sintagespareas.gr/sintages/kobo-pantespani-se-patous.html
3. Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι στην πιατέλα και το σιροπιάζουμε ελαφρά
4. Στρώνουμε λίγη σαντιγί και νουτέλα όπως ακριβώς περιγράφεται στη συνταγής της τούρτας νουτέλα.
5. Συνεχίζουμε μέχρι να μπει και το τελευταίο παντεσπάνι το οποίο και σιροπιάζουμε.
6. Απλώνουμε μια λεπτή στρώση σαντιγίς πολύ καλά να ισιώσουμε τις ατέλειες και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει καλά.
7. Χτυπάμε τα garni βάση των οδηγιών στο κουτί. (συνιστώ garni γιατί η κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί, κατά περίεργο τρόπο όσο της πρόσθετα χρώμα ζαχαροπλαστικής έκοβε με συνέπεια να μη στρώνουν καλά οι ροζέτες.
8.Στο μπολ που έχουμε χτυπήσει καλά το garni προσθέτουμε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής να πετύχουμε ένα απαλό τόνο.
9. Βάζουμε στο κορνέ τη μύτη για ροζέτες σαν αυτή της εικόνας:

10. Και υπολογίζοντας τις αποστάσεις φτιάχνουμε ροζέτες σε σχήμα τριαντάφυλλου γύρω γύρω μια σειρά στο κάτω μέρος της τούρτας μας.
11. Στο μείγμα του garni προσθέτουμε κι άλλο χρώμα να το κάνουμε πιο έντονο απ την πρώτη στρώση και κάνουμε άλλη μια σειρά με το επόμενο χρώμα.
12. Επαναλλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να φτάσουμε στην κουρυφή της τούρτας συνολικά χρησιμοποίησα 4 αποχρώσεις απλά προσθέτοντας παραπάνω χρώμα στο garni.
13. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ θα σας βοηθήσει αρκετά:
http://www.youtube.com/watch?v=S5iQH3WUHm0
14. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ασημί μπαλίτσες μικρές έτσι για να δώσουμε ένα λαμπερό τόνο στην τούρτα μας.
Καλή επιτυχία!!!!



Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Μαγικό γλυκό



Μαγικό γλυκό!! πρόκειται πραγματικά για μαγικό γλυκάκι. Όταν πρωτοείδα τη συνταγή δεν το πίστευα. Και ομολογώ πως το έφτιαξα με δυσπιστία όμως το αποτέλεσμα με διέψευσε. Με ένα μείγμα αυτό το γλυκό κατά τη διάρκεια του ψησίματος γίνεται ως δια μαγείας τρεις διαφορετικές στρώσεις. Υγρό παντεσπάνι κάτω, πλούσια κρέμα στη μέση και ελαφρύ κέικ πάνω πάνω. Πραγματικά μαγικό!!!
Η φωτογραφία μου το αδικεί.  Πάμε να δούμε πως φτιάχνεται.

Υλικά:

4 αυγά χωρισμένα ασπράδια απ τους κρόκους
1 κ.σ νερό
150 γραμ. ζάχαρη
125 γραμ. λιωμένη μαργαρίνη
115 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γραμ. χλιαρό γάλα
2 βανίλιες ή ξύσμα πορτοκαλιού
άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα ασπράδια σε αφράτη μαρέγκα ( προσοχή μη σφίξει πολύ) και την αφήνουμε στην άκρη
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους και τις βανίλιες ή το ξύσμα πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το νερό και χτυπάμε για δύο λεπτά στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ
Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα οπωσδήποτε χλιαρό για να μη μας παγώσει το βούτυρο, και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα
Βάζουμε και το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Ρίχνουμε την μαρέγκα και με απαλές κινήσεις με σπάτουλα την ενσωματώνουμε στο μείγμα μας το οποίο είναι αρκετά νερουλό σαν μείγμα για κρέπες περίπου
Μόλις ενσωματωθεί εντελώς βάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρέξ 20*20 εκ ή σε μικρό στρογγυλό.
Ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο 175 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 60-70 λεπτά περίπου
Το βγάζουμε απ το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Λίγα ακόμη μυστικά:

Η μαρέγκα πρέπει να γίνει απαλή και ελαφριά εγώ την χτύπησα αρκετά με συνέπεια να σφίξει και να μην ενσωματωθεί καλά στα μείγμα έτσι δεν φούσκωσε αρκετά το πάνω μέρος του γλυκού μου. Διογκωτικό δεν χρειάζεται στο συγκεκριμένο γλυκό. Να το βάλετε σε μικρό πυρέξ στις διαστάσεις που δίνω ώστε να γίνουν όλες οι στρώσεις ομοιόμορφες. Άρωμα στην συνταγή δεν είχε εγώ πρόσθεσα βανίλια γιατί πιστεύω σπάει το άρωμα των αυγών και του ταιριάζει πολύ. Επίσης μπορείτε να το πασπαλίσετε με κανελλίτσα από πάνω. Γίνεται επίσης και σοκολατένιο αντικαθιστώντας 50 γραμ απ το αλεύρι με 50 γραμ κοσκινισμένο κακάο και προσθέτοντας στο μείγμα 1 κ.σ ξύδι.

Τη συνταγή μπορείτε να την δείτε εδώ καθώς και φωτογραφίες: http://www.jocooks.com/bakery/cakes/magic-cake/

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Εύκολο κέικ σοκολάτας



Εύκολο σούπερ σοκολατένιο κεκάκι για όλες τις ώρες!!

Υλικά:

  • 3/4 κούπας καστανή ζάχαρη
  • 3/4 κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αυγά
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 3/4 κούπας γάλα ανακατεμένο με 1 κ.σ ξύδι
  • 1 κούπα κακάο
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κ.γλ. σόδα
  • 3/4 κ. γλ. baking powder
  • 1 κ.γλ αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γλ καφέ στιγμιαίος
  • 1 φακελάκι ψηφίδες σοκολάτας

Εκτέλεση:

  1. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε καλά τις δύο ζάχαρες και το λάδι
  2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά το μείγμα
  3. Ρίχνουμε το κακάο και το γάλα που έχουμε διαλύσει μέσα τον καφέ και το ξύδι
  4. Στο αλεύρι ανακατεύουμε το baking τη σόδα  το αλάτι και τις βανίλιες  και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα μας.
  5. Ρίχνουμε τις ψηφίδες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα
  7. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα περίπου κάνοντας το τεστ της οδοντογλυφίδας για να δούμε αν έχει ψηθεί καλά
  8. Ξεφορμάρουμε αφού αφήσουμε να σταθεί μέσα στη φόρμα για 15 περίπου λεπτά.

Λίγα ακόμη μυστικά:

Γίνεται και χωρίς τις ψηφίδες σοκολάτας. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε μια γκανας λιώνοντας μια κουβερτούρα με λίγη κρέμα γάλακτος και να περιχύσετε το κέικ αφού κρυώσει. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για παντεσπάνι τούρτας. Θα το ψήσετε στο ανάλογο ταψί και θα το σιροπιάσετε ελαφρά πριν βάλετε την κρέμα της προτίμησης σας. Είναι για δύο πάτους παντεσπάνι 30 εκ περίπου.



Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Κολοκυθοτυρόπιτα χωρίς φύλλο με κίτρινο κολοκύθι





Λαχταριστή χρυσαφένια πίτα που γίνεται πανεύκολα χωρίς φύλλο. Είμαι ικανή να εξαφανίσω ένα ταψί μόνη μου!!!


Υλικά:

  • 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα τριμμένη στο λεπτό τρίφτη
  • 300 γραμ. τυρί φέτα σε τρίμματα
  • 3-4 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • 200 γραμ καλαμποκάλευρο
  • 200 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο και έξτρα για το ράντισμα του ταψιού

Εκτέλεση:

  1. Αλατίζουμε το τριμμένο κολοκύθι με 1 κ.γλ αλάτι και το βάζουμε σε τρυπητό  για 20 λεπτά περίπου.
  2. Το στίβουμε με τα χέρια μας να βγάλει τα υγρά του.
  3.  Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να πετύχουμε ένα χυλό χωρίς πολλά υγρά, αν δούμε ότι έχει υγρά προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
  4. Απλώνουμε χαρτί ψησίματος στο μεγάλο ταψί της κουζίνας μας και το λαδώνουμε με αρκετό λαδάκι
  5. Πασπαλίζουμε λίγο καλαμποκάλευρο και απλώνουμε το μείγμα μας
  6. Απλώνουμε το μείγμα μας 
  7. Το μείγμα πρέπει να έχει πάχος ενός δαχτύλου στο ταψί μας για να ψηθεί καλά η πίτα μας
  8. Ραντίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο καλαμποκάλευρο
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180-200 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις, για 1 ώρα περίπου στο κάτω ράφι του φούρνου.

Λίγα ακόμη μυστικά:

Αυτή η πίτα γίνεται λεπτή . Κατά το στρώσιμο στο ταψί πρέπει να έχει ύψος το πολύ 1 δάχτυλο έτσι ψήνεται ομοιόμορφα και γίνεται τραγανή απ έξω και μαλακή - μελωμένη μέσα. Διαφορετικά δεν θα χουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το πόσο αλεύρι θα μας πάρει εξαρτάται και απ τα πόσα υγρά έχει το κολοκύθι μας, και κατά πόσο καλά θα το σταγγίξουμε. Μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι.
Καλή επιτυχία!!!

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin