Μια υπέροχη αρωματική μαρμελάδα με ολόκληρα κομμάτια φρούτου.
Υλικά:
- 4-5 πορτοκάλια
- 4-5 μανταρίνια
- Ζάχαρη όσο το βάρος των φρούτων μείον 200 γραμμάρια.
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα φρούτα μας μέχρι να πάρουν 2-3 βράσεις. Αδειάζουμε το νερό προσθέτουμε άλλο και ξαναβράζουμε.
- Ξαναπετάμε το νερό και βάζουμε φρέσκο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 4-5 φορές ώσπου δοκιμάζοντας τη φλούδα ενός πορτοκαλιού να έχει ξεπικρίσει.
- Στραγγίζουμε καλά τα φρούτα μας και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Κόβουμε σε κομματάκια ολόκληρα τα φρούτα αφαιρώντας τα κουκούτσια και βάζουμε σε κατσαρολίτσα.
- Ζυγίζουμε τα φρούτα και προσθέτουμε ζάχαρη όση είναι τα φρούτα μείον 200 γραμ. λιγότερη.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας. Αν χρησιμοποιείτε το ειδικό θερμόμετρο να έρθει στους 105 βαθμούς.
- Φυλάσσουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Λίγα ακόμη μυστικά:
Αν δεν σας αρέσουν τα κομμάτια φρούτου στη μαρμελάδα σας μπορείτε αφού στραγγίσετε τα βρασμένα πορτοκάλια να τα περάσετε στο μούλτι και μετά να συνεχίσετε την διαδικασία.
11 σχόλια:
Φανταζομαι τα αρωματα που θα βγαίνουν μόλις ανοίγεις το βαζάκι !!!! καλοφάγωτη και γεια στα χέρια σου!!!
καλημέρα και καλό σ/κ
Και τα κομμάτια φρούτου εντός μας αρέσουν και η αρωματική μαρμελάδα σου μας αρέσει τρελά!
Φιλιά Ελενάκι!!!
@Μαρία μου όντως μοσχοβολάει το μανταρινάκι!! Καλό Σαββατοκύριακο:)
@ Ελενάκι μου και εμένα μου αρέσει να νοιώθω τα κομματάκια φρούτου στις μαρμελάδες. Πολλά πολλά φιλιά!!!
Καλησπέρα οι σπιτικές μαρμελάδες είναι υπέροχες!Μου αρέσεουν πολύ τα κομμάτια φρούτου έτσι όπως φαίνονται στο βάζο!Καλό βράδυ!
Καλησπέρα οι σπιτικές μαρμελάδες είναι υπέροχες!Μου αρέσεουν πολύ τα κομμάτια φρούτου έτσι όπως φαίνονται στο βάζο!Καλό βράδυ!
Την λατρεύω την μαρμελάδα πορτοκάλι φαντάζομαι μαζι με το μανταρινάκι θα ειναι υπέροχη!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Αχ αυτές τις μαρμελάδες τις λατρεύω! Πορτοκάλι και μανταρίνι; Ακόμα καλύτερα από μονάχα ένα φρούτο!
Καλό ΣΚ!!
Σπιτικες μαρμελαδες , κορυφαιες στιγμες συγκινησης οταν τα "βρισκεις" τα κομματακια του φρουτου και κυριως οταν τις αξιοποιεις και για αλλα θαυματακια , οπως παστα φλορα και κεικς!!!!!Ελενακι μου, χρωματα κι αρωματα θα ειναι η κουζινα σου, το βλεπω!!!!
Καλησπέρα και χαίρομαι που σε βρίσκω!!
Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να συνειδητοποιήσω ότι η τελευταία φίλη που ακολουθεί το blog μου είναι μια χρυσοχέρα που τις τούρτες της έχω θαυμάσει στο παρελθόν μέσα από το Συνταγές της Παρέας!!
Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να τα λέμε συχνά!!
Να μην παραλείψω να πω ότι η μαρμελάδα φαίνεται απίθανη!!
@ Ελένη μου σε ευχαριστώ πολύ!!!
@ Eri όντως το μανταρινάκι κάνει τη διαφορά το άρωμα του είναι φανταστικό!!!
@ Τασούλα μου ταιριάζει φανταστικά σαν γέμιση σε τάρτες πάστα φλώρα και μπισκότα εγώ την χρησιμοποιώ επίσης και σε τούρτες για έξτρα γεύση. Ευχαριστώ για το πέρασμα!!
@ Λίζα μου σε ευχαριστώ για τα τόσο καλά σου λόγια με συγκινείς!!! Είναι και δική μου τιμή που με επισκέφτηκες. Και βέβαια θα τα λέμε συχνά :)
Magda σε ευχαριστώ για το πέρασμα!! Καλή εβδομάδα!!
Δημοσίευση σχολίου