Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018

Βασιλόπιτα με στέβια και αλεύρι ολικής άλεσης




Η πρώτη ανάρτηση του νέου έτους τι άλλο θα μπορούσε να είναι από μια βασιλόπιτα!!! Και τι βασιλόπιτα ξεχωριστή και υγιεινή !!! Γιατί το πρώτο πράγμα που ευχόμαστε όλοι είναι να έχουμε υγεία!!! Υγεία που επιτυγχάνεται πρώτα απ όλα μέσω της υγιεινής διατροφής!!! Βασιλόπιτα με στέβια  αλεύρι ολικής άλεσης, και σοκολάτα, γι αυτούς που αποφεύγουν τη ζάχαρη για λόγους υγείας ή διατροφής. Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την κλασική βασιλόπιτα. Είναι πεντανόστιμη. Αν χρησιμοποιήσετε την στέβια που σας προτείνω δεν καταλαβαίνεις καν ότι είναι με στέβια γιατί δεν αφήνει αυτή την υπόγλυκη επίγευση στο στόμα. Καλή, ευλογημένη και δημιουργική χρονιά σε όλους!!!



Υλικά:

  • 125 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • 125 γραμ. ελαιόλαδο
  • 80 γραμ. στέβια κρυσταλλική (Στέβια Parana 1:3 με ερυθριτόλη )
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ 
  • 2 κ.γλ κρεμόριο
  • 1/3 κ.γλ σόδα
  • 3/4 κούπας γάλα
  • 200 γραμ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 150 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4  1/2 κοφτά κουταλάκια baking powder
  • λίγο αλάτι
  • 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα ή σε πούδρα
  • 1 σοκολάτα υγείας με στέβια σε μικρά κομμάτια. 


Εκτέλεση:


  1. Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ το βούτυρο με το ελαιόλαδο και την στέβια να ασπρίσουν
  2. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε όλη την ποσότητα σε βούτυρο 250 γραμ. Με το ελαιόλαδο γίνεται πιο υγρή η Βασιλόπιτα.
  3. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τις βανίλιες και το ξύσμα.
  4. Ρίχνουμε τον χυμό απ το πορτοκάλι και το κονιάκ
  5. Διαλύουμε στο γάλα το κρεμόριο και ανακατεύουμε το baking τη σόδα και το αλάτι στο αλεύρι
  6. Προσθέτουμε στο μείγμα χτυπώντας το εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι
  7. Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια
  8. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή τσέρκι στρογγυλό περίπου 23-25 εκ 
  9. Βάζουμε μέσα το μείγμα της Βασιλόπιτας 
  10. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το φλουρί και τα κομμάτια σοκολάτας εδώ κι εκεί να πάνε παντού και τα βυθίζουμε ελαφρώς με τη μύτη ενός μαχαιριού.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 50 λεπτά περίπου κάνοντας πάντα το τεστ της οδοντογλυφίδας μέχρι να βγει καθαρή.
  12. Βγάζουμε απ το φούρνο περιμένουμε 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε τη Βασιλόπιτα πάνω σε σχάρα να κρυώσει.
  13. Την βάζουμε σε πιατέλα πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη στέβια Parana και την στολίζουμε. 


sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin